Darius Luner
[szemfényvesztő]
Nem: Férfi 
Faj: Hold elf
Azonosító: #285

Kinézet:

Darius mindennek mondható, de hétköznapinak semmiképpen. Emberi léptékkel a húszas évei körül járhat. A maga közel 175 cm-es magassága és szikár alakja ugyan nem emeli ki túlzottan az elfek sorából, viszont hófehér bőre és tengerkéken csillogó, derékig érő hajkoronája annál inkább. Ritkán hordja kieresztve, általában a tarkójánál egy fekete szalaggal rögzíti azt. Eleje rövidebbre vágott, így az szinte mindig takarja szemet gyönyörködtető vonásait. Szürke szemei és csontig hatoló játékra kész tekintete a környezete legjavát megbabonázza. Sokakat megtéveszt a körvonalán pihenő fehérnek tűnő szemfesték, mely valójában faji vonás, s éjszakánként fényesen ragyogva fedi fel kilétét, ha akarja. Származásáról főképp a bal szeme alatt található, mindig törtfehér színben ragyogó rúna árulkodik, na meg hosszúkás fülei, s az felett ücsörgő két alig észrevehető szarv, melyet hajával igyekszik takarásban tartani. Viselete általában fekete bőr nadrág, egy fekete bőr kesztyű, s egy kék kabát, mely alatt fehér vászon inget hord. Látható fegyvere egy ragyogó holdkövekkel díszített ezüst íj, s egy íjtartó.

Jellem:

Akit ismer, azzal igazán becsületes, bohókás személyiség, aki igyekszik a környezetét mindig jobb kedvre deríteni. Ebben segítenek neki borzalmas poénjai, olykor bántó ám általa viccesnek titulált beszólásai és gyerekes megnyilvánulásai. Hogy ki meddig bírja elviselni maga mellett, az egyéni referencia kérdése. Az idegenek számára egy komoly, ám állandóan mosolygó, tartózkodó férfi látszatát kelti. Bár könnyen barátkozik, mégsem enged senkit magához túl közel a kelleténél.

Előtörténet:

A Davokar fejedelemség hatalmas hegyvonulatai mellett, a Smaragd-felföld túloldalán van egy hatalmas erdőség, melyet a Hold elfek birtokolnak. A szinte égig érő fák tetején bujkáló népség illúzióval tartja fent a tökéletesség álcáját, hogy a halandók és ártó lények ne találhassák meg fajtájukat. Vezérük egy hold-papnő, aki minden újszülött csemetére a hold áldását, s jelét adja, hogy az erdő sötét sűrűjében mindig egymásra találhassanak. Darius egyike az általános polgári családoknak, melyek fiú gyermekeit harcra, s hold mágiára tanítanak, hogyha egyszer a lombkoronák között élő népség felfedezésre kerülne, megvédhessék magukat. A fiatal elf sosem érezte magát oda valónak, vérét a kaland s a kíváncsiság pezsegtette, így amint véget ért a kiképzése, elhagyta a földjét egymaga. Történetében semmi különleges nincsen, egy átlagos fiúgyermek volt, aki játszott s vadászott. Első útja Székvárosba vezetett, ami szinte a legnagyobb mind közül. Mindössze szerencsét próbálni indult. Tolvajkodásból élt, majd idővel egy utcai bűvész mellé keveredett, aki mellett a szemfényvesztés minden csínnyát-bínnyát kitanulta, majd javarészt ezzel kereste a kenyérre valót a lopkodás mellett.

Egyéb információk:

Van egy családi öröksége, mely egyben másodlagos fegyvere is, ez egy tőr tartó táska. Varázsbélyeg védi, így ő maga az egyetlen, aki ezt a combjáról leszedheti, vagy azt felnyithatja. Ebben egy darab kék színű főnix toll bujkál, mely harc folyamán folyamatosan többszörösíti magát, s dobókés szerepét tölti be. Ugyanolyan éles (ha nem élesebb) s sebes. Közelharcra is megfelelő fegyver, általában nem törik. Van mágia tudása is, amely nappal is használható, de éjszaka hatékonyabb ám teliholdkor a legerősebb (éjmágia). Leggyakrabban alkalmazott képessége egy béklyó lánc, illetve egy altató gömb, de támadásra sem rest használni erejét.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.