Fédra
Nem: Nő 
Faj: Sellő
Azonosító: #284

Kinézet:

Női felsőtest és hal farok, mint, ahogy azt az elbeszélésekből ismerik az emberek. Emberi mércével talán a huszas évei végén járó nő lehet. A haja barna, de a rátapadt algától zöldeskék árnyalatokban játszik a napfényben. A szemei barnák, ám víz alatt világító égszínkékre váltanak, segítve a látást az eltérő közegben. Két alkarján fém védő díszeleg, első ránézésre bizonyára azt sejti az ember, hogy csupán a díszes megmunkálás miatt nyerte el viselője tetszését, ám ez nem így van. A funkcióját teljes mértékig ellátja, ha arra kerül a sor. A mellkasát bőrből készült ruha fedi, félpántos, a derekánál hátul megkötve. A csípője fölött díszeleg még egy felettébb egyszerű öv, amelyre egy tőr tokja és maga a fegyver van rögzítve. Még nem is szüksége lehet rá olykor.

Jellem:

Kedves, kifejezetten nyájas típus, főleg, ha akar valamit, rámenősségből is akad bőven ilyenkor. Szeret keveredni az emberekkel, néha köztük járni, hogy jobban megismerje a szokásaikat. A szőrös állatok olyanok neki, mint az ízeltlábúak a finnyásabb úri kisasszonyoknak, szinte undorodik tőlük.

Előtörténet:

A tenger mélyén őshonos fajból származik, ám a felszín közelében élő közösségeknek idővel sikerült részben alkalmozkodniuk a szárazföldi körülményekhez is. Nem sok ilyen kolónia maradt meg a halászhálók és az emberek előszeretettel pusztítják az egyedeit. Minden fifikájukat be kell vetni, ha életben akarnak maradni ilyen közel a falvakhoz. Fédra is egy ilyen kolóniában született, egy halászfalú környékén. Miután betöltötte a kétszázadik életévét, felnőttnek számít, így elhagyhatta a kolóniát a tanács engedélyével, hogy minél több információt gyűjtsön be arról a közösségről, amely mellett kénytelenek élni.

Egyéb információk:

A szájában apró hegyes fogak sorakoznak, amelyek tiszta vágást képesek ejteni, mint a kés. Álkapcsa kiakasztható, mint az anakondáé, így a szájánál nagyobb állatot is el tud fogyasztani. Az ujjai karmokban végződnek, amelyek anyaga megvastagodott szaru. Víztől eltávolodva száradás során kezdi elveszíteni a vízi jegyeket, kopoltyúja elszárad és teljesen átveszi a funkcióját a másodlagos légzőszerv, a száj. Az uszonya két jól elkülöníthető lábbá aszalódik és szétválasztásukkor az őket körülvevő elszáradt hártya szétporlik. Nem különülnek el a lábujjak a lábfején. A bőre szintúgy összeszárad és leporlik róla, mint a megszáradt agyag, szétrepedezik. A szárazföldön víz nélkül 24 órán át marad életben. Amint tetemesebb mennyiségű víz éri a bőrét ismét termelődni kezd a nyálka, amely beborítja és védi a sérülésektől, valamint a lábai is ismét összeolvadva egyesülnek, kopoltyúi visszaállnak az eredeti állapotba.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.