Horatio Engerd
[Züllött]
Nem: Férfi 
Faj: Ember
Azonosító: #283

Kinézet:

Elég alacsony. Olyan százhatvan centiméter körül lehet. Szakállas és Hosszú hajú. Sovány testalkatú . Szeme színe fekete. A haja őszes. Általában egyszerű ruhákban jár.

Jellem:

Sunyi és kissé rossz indulatú. Hamar lenyugszik ha rágyújt a pipára. Hidegvérű nem ijed meg könnyen.

Előtörténet:

Gyermek korában szüleit megölték, így az utcán kellett nevelkednie. Egy szál tőrével jól boldogult. Amit szeretett volna azt megkaparintotta. Ha kellett erővel vagy ésszel. Szülei halálát megbosszulta, de még mindig nem talált nyugodalomra.

Egyéb információk:

Szülei házát visszaszerezte azoknak gyilkosaitól és most abban él. Nagyon jól bánik a késekkel, tőrökkel.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.