Holdviola
[Szélvész kisasszony]
Nem: Nő 
Faj: Ember
Azonosító: #282

Kinézet:

Mindössze 160 centi magas ez a törékeny teremtés, világos bőre, igéző nagy kékeszöld szemei, pirospozsgás orcája és hosszú gesztenyebarna hajkoronája van. Rakoncátlan enyhén hullámos fürtjeit vagy vállára omolva kibontva és lazán kétoldalt összefogva, vagy feszes kis konty formájában feje búbjára tornyozva hordja, mint valami kuglófot. Lányosan nőies, karcsú kecses alakja, bárhol megjelenik mágnesként vonzza a férfi tekinteteket, függetlenül korosztálytól és bárminemű hovatartozástól. Arca üde, már-már eszményien szép, ajka piros mint az érett cseresznye, bőre hamvas mint az ifjú leányoknak lenni szokott, tekintete és egész lénye könnyed légiességet, finomságot, ártatlanságot sugároz, mozdulatai hamar elárulják, ezért le sem tagadhatja nemesi származását. Igen fiatal, ez a vonásain is látszik, legfeljebb alig húsz esztendős ha lehet. Mindig nőies, csinos szűk szabású ruhákat hord, amelyek kihangsúlyozzák hibátlan alakját, ízlés tekintetében pedig pontosan tudja mely színek állnak jól neki, és a választéka is megvan a divatos öltözködéshez. Legtöbbször világos halványkék, zöld vagy egyszerű fehér, térd fölé érő, könnyű lenge ruhákat szeret viselni, ujjatlant vagy olyan szabásút mely szabadon hagyja érzékien szép vállát merész dekoltázsát. Különben majdnem mindegy mit vesz fel, bármi jól áll neki, ami nem takarja el természetes szépségét. Hangja nőiesen csilingelő, magasabb tónusú és kicsit néha affektál. Megjelenésében az ízlés az igényességgel harmonizál, és ez tartalmilag is valós, ugyanis ruhái mind remekbe szabott mestermunkák, melyet szabómesterekkel készíttetett. Ékszerként ritkán hordja aranyból kovácsolt fejpántját mely egyben családi szimbólum, legtöbbször enélkül jelenik a nyilvánosság előtt, csupán a szintén tömör arany fülbevalóit és néha egy hozzá illő smaragd-berakásos nyakéket vesz fel. Nadrágot nagyon ritkán visel, lábbeliként is a kecses női cipellőket kedveli, legfeljebb kicsit magasított sarokkal, hogy ellensúlyozza apró termetét, megmutathassa hosszú combjait. Update: Holdviola sok tekintetben megváltozott mióta szerelme és lázadó habitusa folytán elhagyta a szülői házat. Most már képzett és gyakorlott puszta kezes harcművész aki nem fél használni ökleit sem ha kell, de igazán Tieng mester ajándéka áll jól neki kiegészítőként a ruhatárában, egy különleges kétkezes harci bot. Temperamentuma megmutatkozik harci stílusában is de egyik pillanatban bájos érdeklődő kislányként tekint a világra máskor pedig harcos amazonként védi saját és mások érdekeit és épségét is ha kell. Tieng szóhasználatával élve a kisasszony vérbeli kalandornővé cseperedett a kúriabeli tartózkodása óta.

Jellem:

Kifogástalan társalkodó, ismeri az udvari etikettet, könnyed, illedelmes és mindig visszafogott. De egyébként minden lében kanál fajta. Cserfes kotnyeles és tud nagyon akaratos is lenni. Szeretné mindig az előnyös oldalát mutatni, és emiatt sokszor nem igazán őszinte, és az érzéseit is igyekszik legtöbbször titokban tartani. Szemérmes természetű, nagyon is naiv és egész viselkedése szűzies attitűdöt sugároz. Még hírből sem ismeri a durva, goromba, trágár beszédet , ugyancsak távol áll tőle a nyers udvariatlan stílus és közönséges viselkedés, nem tűri a durva faragatlan bánásmódot. Az ilyen embereket mindennél jobban lenézi. Persze a neveltetése okán hajlamos a túlzásokra, fennhéjázásra, elégedetlenkedésre, és pisze orrát elég magasan hordja hiszen a jómód és a nélkülözés teljes hiánya bizony elkényeztette őt rendesen. Viszont alapjában véve kedves, megértő és ragaszkodó és ha le tudja győzni a nemesi gőgjét, még szeretetreméltó is tud lenni, mert nagyon is vágyik az emberek őszinte figyelmére, szeretetére, hogy valaki meglássa benne az igazi énjét és ne csak a nemes kisasszonynak hajbókoljanak minduntalan. Mivel családja révén burokban nőtt fel, így keresi is, meg féli is a kalandot és a veszélyt, de a kíváncsisága legtöbbször erősebb az óvatosságánál. Rettenetesen makacs és önfejű, ha valamit a fejébe vesz azt biztosan megcselekszi, és eléri, mert megszokta hogy mindig az történik amit ő akar… Update: Jócskán alább adott a finom úri modorból mióta a kúria rendes lakója, azonban a bárdolatlanságot még mindíg nem kedveli. A világ iránti kíváncsiságát megőrizte, és bár látott és tapasztalt sok mindent Anwar földjén még mindig tud gyermeki őszinteséggel örülni és naivitással szemlélni dolgokat. Alapjában véve egy tiszta szívű jó lelkű nyílt de sokszor meggondolatlan teremtés aki ha durván becsmérlik vagy sértegetik, akár egy kocsmát is összepakol és felad expressz csomagnak.

Előtörténet:

Túlságosan hosszan nem lehet elbeszélni életének dolgait, mivel mindössze húsz esztendős alig múlt, és születésétől fogva a nemesi házban és burokban nevelkedett, annak legidősebbik leánygyermekeként. Apja Harald tekintélyes birtokkal rendelkező zászlósúr, a királynő kegyeltjei közé tartozik, és jelentős birtokkal, több tartománnyal rendelkezik a Smaragd Felföldön. A családi ház is a Smaragd Felföld szívében van és akár erődnek is beillik, de ez a védelmet jelentő menedék Holdviola számára végtére börtönnek bizonyult mert legott sokszor összekülönbözött ugyancsak erős akaratú apjával az elképzelt jövőjét illetően. Bár atyjától mindent megkapott mit elsőszülött leánygyermek egy tehetős családban kaphat, sőt olykor még többet is, és nem csak a taníttatására volt különösen nagy gondja, hanem az erkölcsi és esztétikai neveltetésére is, azonban a szabadságvágyát és önállóságát mindig vasmarokkal tartotta kézben vagy ha úgy tetszik kordában. De amint az lenni szokott a leszármazottak hasonló jellemmel bírnak, mint felmenőik, így Holdviola sem tűrhette soká apja zsarnokságát. Szembeszegülve a szülői ház akaratával, fellázadt a számára választott jövendőbeli személye miatt, és zsenge és első szerelme által indítattva megszökött hazulról. Egy szerelmes nő bármire képes, tartja a mondás és ez ugyancsak áll Holdviolára is, azzal az apró kiegészítéssel hogy Ő ennél valamivel messzebbre is hajlandó volt elmenni. Nem csak képletesen, hanem valóságosan is: ezért vett fel álnevet, és a megtakarított vagyona egy részét, hogy megkeresse szíve választottját, és kicsit szerencsét próbálva belekóstoljon a nagybetűs életbe. Tapasztalatlansága és naivitása persze sokszor nehéz helyzetbe hozza, és sokszor hiába a teli erszény, nincs az a pénz, ami ki tudja rántani a csintalan, meggondolatlan lányt a bajból… Update: Sok ismeretséget kötött kúriabeli tartózkodása óta, azt is mondhatnánk valamennyire be is illeszkedett. Számos karakterrel ápol jó kapcsolatot, másokat vérig sértett és vannak esküdt ellenségei is.

Egyéb információk:

Legfőbb fegyvere mindig nála van, és nem fél azt használni, ez pedig a szépsége. Könnyedség és báj amivel lefegyverzi az ártani szándékozókat, vagy megnyeri azok tetszését akiktől reméli hogy majd megvédik őt. Hiába fiatal és naív a női nem ősi és ösztönös képességével ő is rendelkezik: hogyan tudja manipulálni az embereket, de főleg a férfiakat hogy számára kedvező döntések szülessenek. És bárhol jár, szép számmal akadnak önjelölt lovagok és segédek, hogy a nemes kisasszony életét és becsületét oltalmazzák, persze ez az áldás rossz társaságban akár súlyos átokká is válhat. Update: Nagyon sok mindenben megváltozott mióta lábai először taposták a kúria lépcsőit. Lord Isenaar-t követve felperzselte a korábbi kényelmes és kényes életéhez vezető utat, elhagyta a Smaragd Felföldet és számtalan kaland, megrázkódtatás és áldozat árán önálló életet kezdett. Ennek egyik fontos részévé vált, hogy Tieng a "Vasmajom" előbb pusztakezes, majd fegyveres harcra képezte ki és erőnlétét valamint szívósságát is kezelésbe vette. Tanítása még mindíg folyamatban van, de már sokat erősödött, és igen jól bánik fő fegyverével a kétkezes harci bottal. Fegyverei Kedvenc fegyverét mesterétől kapta mely szintén egy ülönleges harci bot két rejtett fegyverrel. Az egyik végén egy tömör és sima, ököl nagyságú fémgolyó található amely a boton található rejtett retesz segítségével láncos buzogánnyá alakul. A másik vége a kétkezes botnak rejtett lándzsa-pengében végződik, amely 30 cm hosszú és szintén reteszes-rugós mechanikával "élesíthető" . Holdviola kezében ez a fegyver ugyancsak veszélyes játékszer és használója egyre inkább kitapasztalja az előnyeit. Mágia: A lord szobájának átkutatásakor Isenaar kardja vagy inkább az abban rejlő ismeretlen mágikus erő egy tornádót mintázó tetoválást égetett a jobb vállára. Ennek az ősi szimbólumnak tulajdonítható az a képessége hogy néha ( ezt még nem mindig tudja tudatosan használni ) gyorsabb mozdulatokra képes mint bármelyik emberfia. Ez mind a reakcióidején mind a mozgás sebességén tükröződik. Ugynakkor ez a különleges képessége extra energiákat követel a szervezetétől, csak kis ideig képes fenntartani, és jelentős fáradtsággal, kimerültséggel jár a használata. Ugyancsak a "tetoválás" megszerzése óta vette észre hogy különlegesen jól tud célba dobni. Azt is mondhatjuk hogy akkor sem dob mellé ha egyáltalán nem céloz meg semmit. Ennek eddig pár rágcsáló és York Flint nevű madara látta kárát.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.