Bartuc von Heide
[Az Elátkozott.]
Nem: Férfi 
Faj: Ősdémon
Azonosító: #277

Kinézet:

Középmagas rövid fekete hajó, mindig elegánsan megjelenő férfi, ékszerként semmit sem visel, csak két fülbevalót. Büszke testartása van és egyfajta nyugalmat árasztó tekintete. Szembogarai méregzöldek és az éjszaka, fura mintázatot vesznek, ezen kívül még a nyakkendő az elengedhetetlen kelléke a megjelenésének.

Jellem:

A tipikus örök vidám jellem, ami nem igazán mondható el fajáról, akik igyekeznek merő szórakozásból játékot űzni, emberrel, démonnal, angyallal egyaránt. Ez alól persze ő sem kivétel, de koránt sem leli annyira örömét az alacsonyabb rendű fajuk egymás irtásában mint a többi, jobban szeret velük ártalmatlan játékokat űzni, ezért is olyan vidám mindig. Rendkívül barátságos, de mindig megvan a saját terve, ezért nem árt vigyázni vele, a barátságos mosoly mögött mindig valami ravasz terv zajlik.

Előtörténet:

Bár fajára Ősdémonként hivatkoznak, ők ki nem állhatják ezt a szót, vagyis jobban mondva magát a démont nem. Hajdanán ők voltak az Alvilág tejhatalmú urai és magukat Mélység Uraknak nevezték, mert az Alvilág legmélyebb helyeit lakták, ami alatt már csak a végtelen épp ésszel fel nem fogható üresség volt. Számuk változó volt az idő során, de sosem haladta meg az egy tucatot. Kedvenc hobbijuk volt az, hogy a náluk gyengébb lényekkel úgy játszottak, mint az emberek a sakk táblán. Csak itt a bábuk démoni légiók voltak és az ütések véres mészárlások. Hol háborúztak, hol békét kötöttek egymással, mikor mihez tartotta a kedvük, ám egyre inkább beleuntak a dologba és a legtöbbjük mély álomba merült, hogy időt hagyjon a változásra. Ez alól Bartuc volt a kivétel, aki azzal a hajmeresztő ötlettel állt elő, hogy elhagyja az Alvilágot és szétnéz más világokban. A dolog bökkenője csak ott volt, hogy nem voltak képesek sem átjárót nyitni, sem pedig azokon átmenni, mert méretük és energiájuk instabillá tette volna ezeket a járatokat. Így egy még jobb ötlettel állt elő és saját magát átkozta el, hogy emberi testbe kényszerüljön. Még igazi teste álomba szenderült tudata egy részét, fél évszázadon át felkészített emberi testbe zárta, hogy az kibírja a hatalmának egy részét, így végül megszületett Bartuc von Heide képében készen állva az utazásra, mint egyfajta felfedező, így jutott el az emberek világába, ahol egyre inkább kezdte eltanulni a különféle lények módszereit.

Egyéb információk:

Ha kiveszi a fülbevalóit, azok mint két mágikus tárgy védelmezik önmaguktól, ha nincs nála az ereje lényegesen gyengül.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.