Diren Nastran
Nem: Férfi 
Faj: Ember
Azonosító: #262

Kinézet:

Magas, edzett alkatú, barna hajú és szemű férfi, látszólag huszas éveinek végét tapossa éppen. Állandó "kiegészítője" borostája, és az arcán található sebhely. Ez utóbbi egyik orcájától a másikig húzódik, s nem szívesen beszél róla, hol és hogyan szerezte - bár szerinte ezzel csak még sármosabb, mint előtte volt. Öltözetként a Városi Őrség egyenruháját viseli, oldalán hosszúkardja. Ha nem teljesít éppen szolgálatot, nem kérkedik beosztásával - annál is inkább, merthogy gyakori vendég a város züllöttebb negyedeinek lebujaiban...

Jellem:

Arca mindig derűs, jelleme pedig hasonlóképpen: nincs az a probléma, amit ne lehetne megoldani. Vagy erővel, vagy ésszel...bár általában inkább az elsőt választja. Zsoldosként nem épp a hűség mintaképe: oda megy, ahol több rezet kap, s minél jobban csörög az erszény, annál nagyobb a férfi hűsége is - sőt, ha elég nagy az az összeg, még csak kérdezni sem fog. Nem veti meg az élet élvezetét, legyen az egy ópiumbarlang, piros lámpás ház, vagy a legzüllöttebb taverna. Erkölcsei igencsak rugalmasak, s van annyira dörzsölt, hogy mindig tudja, mit mondjon, vagy hogyan vágja ki magát a szorult helyzetekből...hiszen nem egyben volt már része az évek során.

Előtörténet:

Negyedik fiúként látta meg a napvilágot egy paraszti család sarjaként a Tengerentúlon, s mivel túl sok éhes szájat kellett etetni, így amint lehetett és a fiúcska fizikuma engedte, elküldték zsoldosnak, hogy legalább némi rezet adjon haza. Csakhogy tizenhatodik életévében a csörgő erszény nem szülőanyja kezében landolt, hanem a helyi bordély egyik legkiválóbb lányának ölében...Onnantól fogva pedig nem volt maradása, amint a szabadság ízét megízlelte: oda ment hát, ahol megfizették, s azt tette, amit elvártak tőle. Megfordult már megannyi városban, de soha, sehol nem maradt sokáig. Legújabb útja anwar földekre vezette: frissiben sorozták be a Városi Őrség Kaszárnyájában. Néhányan holmi kúriáról pusmogtak, ahol minden ingyen terem, s fura lakóira oda kell figyelni, így hát a legkiválóbb bordély felkeresése helyett Diren izgalmasabb úticélt talált magának...

Egyéb információk:

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.