Edgar van Reuter
Nem: Férfi 
Faj: ember
Azonosító: #261

Kinézet:

Edgar van Reuter 26 esztendős, jóképűnek mondható megnyerő figura látsztatát kelti. Bár a világos-barna szemei körül lévő ráncok, illetve barázdák jelzik, hogy az eddig le élt élete nem lehetett egyszerű a viselkedésén és modorán ez egyáltalán nem látszik. A könnyedség jellemzi. Középhosszú, tejfölszőke haját olykor kissé hátra fogva, máskor szabadon hagyva viseli. Bár szereti a csecsebecséket, azért nem hivalkodó. Fülbevalóin, nyakláncán és gyűrűjén kívül mást nem is visel. Ruházata, illetve öltözködési szokása meglehetősen eklektikus, a legénység tagjai gyakran pávának, vagy piperkőcnek is nevezik emiatt. Oldalán széles pengéjű tengerész-szablya, mellyel képzetten vív, ennél is veszedelmesebb késforgató azonban (késdobásban is kiváló). Célzófegyverekhez is remekül ért, egyszer még egy muskétát is elsütött, azóta szerelmese a tűzfegyvereknek.

Jellem:

Megnyerő modorú, barátságos, hízelkedő, vidám, bizalmaskodó. Egy kívülálló minden bizonnyal ezekkel jellemezné Edgar van Reutert. Aki jobban ismeri az tudja, hogy a tejfelhajú Reuter ritkán cselekszik úgy, hogy azt ne valamilyen érdek kívánná meg. Igazi maszkmester. A hajó elsőtisztjeként számítanak rá a matrózok, a kapitány azonban tudja jól, hogy a hűség igen távol áll tőle. A mostani megbecsült státusza és a viszonylagos hatalma miatt kiegyensúlyozottnak mutatkozik és hűségesnek, de amint ezt fenyegetve érzi, mar, mint egy kígyó. A legnagyobb félelme, hogy visszasüllyed a nincstelenségbe, ahonnan kiemelkedett. Előéletének köszönhetően céltudatos, kitartó és szívós.

Előtörténet:

Edgar egy tengerész sokadik gyermekeként látta meg a napvilágot 26 esztendővel ezelőtt. Apja az a fajta ember volt, aki minden kikötőben hagyott maga után sarjakat, így hát testvérei kilétéről semmi tudomása, de minden bizonnyal szép számban akadnak. A kis Edgart az anyja nevelgette ahogy tudta, a hiányos nevelést pedig az utca és a többi utcagyerek pótolta. Kezdetben kikötői tolvajként tartották számon a hatóságok, majd ügyes késelő lett belőle, végül felvételt nyert egy hajóra ahol kitanulta apja mesterségét. Hamarosan részese lett egy lázadásnak ahonnan aztán egyenes út vezetett a kalózkodáshoz. Az új munka jövedelmezőnek is bizonyult, szépen meggazdagodtak mindannyian, mígnem egy napon rossz szállítmányra vetettek szemet. A saját fajtájuktól próbáltak lopni ez pedig úgy fest a természet törvényei ellen való cselekedet volt. Bár a szállítmányt megszerezték, annak tulajdonosa, egy rettegett hírű tengeri haramia a nyomukba eredt és Reuteren kívül mind egy szálig végzett a tolvajokkal. Hogy Edgar minek köszönhette az életét azt csak találgatni lehet. Furfangosság, hízelgés, paktum, vagy csak az átkozott szerencse? Mindenesetre azóta is e nagyurat szolgálja és jobban él, mint valaha. A kapitány hatalma, illetve ambíciója vonzó a számára, félelmét pedig hűségével leplezi, persze nem ringatja magát az álmok tengerén, tudja, hogy amint haszontalanná válik a kapitány végez vele is, mintha sosem lett volna...

Egyéb információk:

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.