Dieter Saltz
[a borbèly]
Nem: Férfi 
Faj: Ember
Azonosító: #255

Kinézet:

Öltözéke zsabós ing, feszes mellèny, testhezàlló sötèt, tèrdalatt megkötött nadràg hozzàillõ fehèr harisnya ès csatos cipõ. Kezèben orvosi táskàra emlèkeztetõ megpakolt kèzipoggyàsz. Sàpatag csontos arc, hegyes orr, kèspenge ajkak. Vörös haja ès vesèbe làtó zöld szemeivel együtt ha jókèpűnek nem is mondható, de rendkìvül karakteres. Kitűnik a tömegbõl.

Jellem:

Pikirt, sok esetben pökhendinek hathat. Ugyanakkor az illemben járatos, s magàra is erõlteti a kúltúràlt viselkedèst hisz a megèlhetèse függ tõle. Az életet értékesnek tartja, de a seregben megtanult ölni és ha szükséges nem lesz álmatlan éjszakàja, ha ràkényszerül a gyilkolásra..

Előtörténet:

Dieter atyja is ìràstudó volt, s azt kìvánta fia is művelt fõ legyen. A Székvàrosi egyetemen tanúlt irodalmat, majd anatómiát és végül orvoslást. A tanulmányait nem fejezhette be mert besoroztàk. A seregben hamar haszna lett egy jó felcsernek és sajnálatosan a sebészetet is gyakorolnia kellett. Pontosabban az amputàlást. Ezen idõszak kiàbrándultá tette. A háború végeztével sokáig képtelen volt hazatérni. Megélhetésként a tűt és csontfűrészt illetve a szikét ollóra és fésűre no meg borotvàra cserélte. Elege volt a sebekbõl és fekélyekbõl, de ügyes kezű sebèsz volt. Bèkeidõben, oklevél nèlkül orvoskènt nem praktizàlhatott, hàt szerencsètpróbàlt borbèlykènt. Könnyű pènzkereset de elege lett abból, hogy utazóként éljenl hàt a kúria felè vette az irànyt gondolvàn nem egy úr ès hölgy fizimiskàjàt rendbe vàgja és a szállása is állandóvá válik. A kènyelmes èletèrt mèg a locsogàsásukat is kibìrja...

Egyéb információk:

Katonai kikèpzèst kapott, s bàr felcserkènt szolgàlt kèpzett a làndzsa, a kard ès a pajzs hasznàlatàban. Leginkàbb az egykezes könnyebb pengèkkel ügyes. Úgy is mint a szike ès a borotva... Orvosi tàskàjàban alapvetõ sebèszeti eszközök mellett a gyógyszerek fecskendõk ès kötszeren túl ott vannak a fodràsz ès borbèly kellèkei is. A táska mèlyèn rejtve egy kovàs pisztoly is lapul. Az egyetlen különleges dolga egy idomìtott varjú, Ofèlia. Intelligens àllat több parancsot is megèrt, s bizonyos szavakat elsajàtìtott akàr egy papagàj. Gondolja legalàbbis Dieter... dràga pènzèrt vette egy javasasszonytól ès foggalma sincs róla hogy hűsèges madara valójàban egy àtvàltoztatott boszorkàny...

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.