Argaladori Belion
[Az uzsorás fia]
Nem: Férfi 
Faj: ember
Azonosító: #240

Kinézet:

Mogyoróbarna félhosszú haja árulkodóan száraz és merev, annak okán, hogy jobban szereti a sós vízben felfrissíteni, mint drága olajkencékkel és mókusszőr hajkefékkel karbantartani. Ez ad némi tartást itt-ott tépett és fakó hajkoronájának. Cingár testalkata van, vézna karjai már évek óta nem végeztek fizikai munkát. Egy finomabb kelméből készült méregzöld felöltőt visel, aranyszínű bambusz mintázattal, derekán zöld övvel megkötve. Bő vászonnadrágját barna csizmájába tömködve hordja, az oldalán, a felöltő alól kilátszó, nem éppen harcra készített, könnyű, ízlésesen díszített rövidkard lapul.

Jellem:

E mögött a teljesen átlagos kinézet mögött egy nem éppen bőbeszédű, hölgyekkel szemben kifejezetten kedves, de ellustult és a legtöbb hétköznapi problémával szemben érdektelenné vált személyiség lapul meg. Lenéző tekintete konfliktusérzékelő receptorai jelzésére azonnal tovább vándorol. Ha a mellébeszélés, téma elterelés és a háttérbe olvadás tekintetében bajnokot avatnának, mindenképpen az esélyesek között tűnne fel.

Előtörténet:

Családja is az Anwari nép többségének munkát és megélhetést hozó halászatból származó közvetett bevételekből tartja fenn magát. Édesapja hálókészítő és javító mester, aki természetesen át akarta adni a tudását egyetlen fiának, így fiatal korában sokat foglalkoztatta segédként. Azonban a későbbi időkben egyre inkább háttérbe szorult a mesterség gyakorlása, ugyanis nagy szerencse folytán több halászcsónakból álló „flotta” tulajdonjoga szállt át öröklés útján a családra. Innentől kezdve inkább a bérleti díj vált a fő megélhetési forrássá és az időt a hajók és hálóik karbantartása vitte el. Mivel édesapja jó üzleti érzékkel megáldott férfi volt már akkortájt is, hamar visszaforgatta a tőkét és újabb csónakokat vásárolt. Manapság pedig már inkább az uzsorakamatra való hitelezés és bérleti díj behajtása teszi ki mindennapjait. Édesanyja korán meghalt, így ő már nem láthatta azt a pénzhajhász, kegyetlen vénembert, akivé a férje ez alatt a jónéhány év alatt vált. Belion főleg ott van jelen a családi vállalkozásban, hogy elkíséri a verőembereket a bérleti díj behajtásakor. Ő is érzi, hogy nemsokára eljön azaz idő, amikor édesapja rádöbben, hogy a vállalkozás igazi sikere csak egy jól megszervezett házassággal teljesedhet ki. Vajon létezik-e olyan, akinek egy ilyen mások szenvedése és könnyei által kiépített délibáb is megfelel? A műhely, amely manapság már üresen áll remek búvóhelyet ad a kavargó gondolatok és bevillanó valóság határán. Itt rendezte be saját közegét, ha teheti (behajtási időszak sikeres lezártát követően) azonban inkább csónakba száll és nyugalmasabb környéket keres, távol a város mocskos utcáitól és fülsüketítő zokogásának zajától.

Egyéb információk:

A felöltő alatt, a jobb lapockáján egész terjedelmes nonfiguratív fekete tetoválás terebélyesedik. Jelentése nincsen, csupán a verőlegények között eltöltött jó néhány év következménye. Mindig is úgy vélekedtek felőle, mint megbízó felől, aki híján van az ehhez a szakmához elengedhetetlen kegyetlen tekintetnek és ijesztő külső adottságoknak. Az övére erősítve mindig van nála egy élesebb filéző kés, nem lehet tudni, mikor lesz rá szükség, bármikor összeakadhat az erdőben egy aranydurbinccsal. A halászok közt felnőve természetesen nem okoz gondot neki akármilyen tengeri élőlény megtisztítása, megfőzése. Talán ez az egyetlen téma ami iránt valaha is érdeklődést mutatott…

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.