Mircella Wild's
Nem: Nő 
Faj: Ember
Azonosító: #233

Kinézet:

Csenevész kora ellenére igencsak szemrevaló teremtés. A tavasz első napjával töltötte be a tizenhatodik esztendejét, ám erről leginkább temperamentuma árulkodhat csupán. Kerek arcának vonalait borostyánszínű szemei uralják s pisze orra alatt meggypiros telt ajkai nyiladoznak olykor lázongó szavakra. Haja mogyoróbarna , amit kedvtelve hord összefogva fonatokban , copfba vagy esetenként kényszer hatására kibontva, kontyba tűzve. Öltözete egyszerű, hétköznapi viselet áll hozzá a legközelebb. Zöldnek árnyalatait ölti magára minden formában, s ezen darabok legtöbbjét maga készíti el saját kezűleg. Lábán hosszú szárú csizma , melegebb időkben saru fekszik fel. Ékszert nem sokat hord, leginkább bőrből készült nyakláncot visel aprócska kővel díszítve. No nem nagy értékű, mégis számára sok emléket hordoz.

Jellem:

Kiforratlan jelenés korát nem hazudtolva meg. Lázongó, hepciás természetét apjától örökölte, míg jó szívét édesanyájától s a kettőség sokszor még őt is felbőszíti. Nehezen dönti el az adott helyzetben mi a helyes vagy helytelen , saját feje után megy.

Előtörténet:

Mircella ezen földön született egyszerű családban. Apja bakaként szolgált a király seregében, anyja varrónőként kereste a kenyérre valót hosszú éveken át. A birodalmat ért folyamatos viszályok kíséretében apja életét vesztette s anyja nem csak kedvesét, hanem hitét is elvesztette. Ezt követően a nő alkoholba fojtotta minden fájdalmát megfeledkezve Mircelláról is olykor. Nehéz idők jártak a családjára, kettőjükre. Hamar fel kellett nőnie ahhoz, hogy életben maradhasson és gondoskodjon szeszfüggő szülőjéről. Különböző helyeken kísérelte meg a munka lehetőséget, egyik-másik helyen elkenték a száját is , oda többet vissza nem dugta az orrát s önhadjáratba kezdve ellen híreket szolgáltatott elhintve kocsmákban és pékségekben is megfordulva. Egy – két éven belül elég jó ismeretségeket szerzett és titkokat , ahhoz hogy a városban hozzá forduljanak információért vagy megbízzák azoknak a megszerzésére. Ugyan ki gyanakodna egy egyszerű leányra? Az idő haladta neki kedvezett, az alkohol pedig a halálnak. Édesanyja halála után más választása nem akadt, irány az erdő menti kúria.

Egyéb információk:

Úgy ismeri a fővárost mint senki más. Minden zegzugot, sikátort és a legmocskosabb lebújt is. Szeret alkudozni. Jelenleg szabónőként segít be egy kis üzletben a város szívében.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.