Allegra Siobhan
[Szertelen szirén]
Nem: Nő 
Faj: Ember
Azonosító: #195

Kinézet:

Hosszú, mélyvörös lobonca épp olyan zabolázatlanul hullik vállaira, mint a feléd vetülő, szemérmetlenül és lustán téged méregető tekintete. Zavarba jöttél? Ő biztos nem. A magassága átlagos, termete pedig arányosan formás. Ruhaként mindig mást visel, amihez kedve szottyan: egyszer mélyzöldbe, másszor feketébe öltözik, egyszer fűző, másszor bő ing, ám fegyvert mintha sosem látnál nála.

Jellem:

~ Hülye vagy ha élsz bele a vakvilágba, de nem élvezed! ~ Ha finom úri társaságot keresel, nem Allegra lesz az első, akire gondolni fogsz. Ami a szívén, az a száján, s finomkodásnak ugyan híján van: ha szerinte ostobán cselekedsz és a saját vesztedbe rohansz, ő ugyan nem fog óvni tőle, s léleksimogatásért is inkább a szomszédba menj, mint hozzá. Őt bizony senki véleménye nem érdekli - főleg nem ha saját magáról van szó -, őt mindig is a saját feje húzta más irányba. Saját fogalma van a jóról és rosszról egyaránt: minden a saját viszonyításod kérdése. Ha manipulálni akarod vagy más ellen fordítanád, ugyan sok szerencsét fog kívánni hozzá neked. Nem érdekli a puha illem, azt teszi, amihez éppen kedve szottyan - hiszen ezért élünk, nem? Nem tétovázik a döntései előtt, csak megteszi őket, ám ha olyasmire akarod kényszeríteni, amihez épp kedv híján van, bizony magadra vess. Kocsisokat és kocsmárosokat megszégyenítő repertoárja van a különféle trágár káromkodásokból, s az élet semelyik élvezetét nem veti meg: legyen szó akár kockáról, italról, táncról, zenéről, férfiakról...vagy nőkről. Viselkedése az egyszeri ember számára sokszor megbotránkoztató, sőt egyenesen polgárpukkasztó, erkölcstelen...hiszen számára nem létezik holnap, számára csak a most létezik. Ugyan kit izgat, hogy mi lesz holnap? " Micsoda egy lehetetlen perszóna ez! Sose fogja ezt senki megszelídíteni, olyan, mint egy betörhetetlen szilaj vadló..."

Előtörténet:

~ Egyszer élsz, használd ki!~ Akár ez is lehetne a mottója, olyan gyakran hangzik ez szájából a mondat. Amióta az eszét tudja, mindig is ő volt a "lázadó, a különc, a kibírhatatlan nagypofájú" hedonista életszemlélete miatt. Sokan még azon is csodálkoznak, hogy egyáltalán életben van még... "Semmirekellő vagy, nem viszed majd sokra, az utcasarkon fogsz megrohadni a saját mocskodban, te hálátlan szukafattya!" Őt ez nem izgatta, ő soha nem akart valaki lenni: ő mindig is saját maga akart maradni. Tizenévesen elszökött a családi ház melegéből, hogy aztán a saját útját járja: kocsmáról bordélyra, városból városra, talpa nyomán fakadt öröm, bánat, kéj, összetört férfiszív, remény, hazugság, gyilkosság. Sehol sem maradt sokáig, s nem arról volt szó, hogy nem lenne maradása, vagy ne marasztalták volna: ő maga nem akart maradni. Nyughatatlan természete egyre csak húzta magával, így esett, hogy volt ő már minden, csak akasztott ember nem: pultos a helyi tavernában, örömlány a bordélyban, kitartott, megcsalatott, zsoldos, kém, gyilkos, a hajóskapitány szeretője, tolvajbanda tagja...megannyi a sok-sok titulus közül, amit az évek alatt felszedett. Most sem látszik megszelídülni, vagy megállapodni: épp ellenkezőleg. A legújabb úticélja egy bizonyos kúria, ami nemhogy roskadozni látszik, de újraépíti magát, s ingyen koszt-kvartély vár odabent... Hülye vagy, ki ne akarná ezt a saját szemével látni?

Egyéb információk:

A jobbegyenesét és az ágyékon rúgását tökélyre fejlesztette, de ha szükséges, egy üres söröskorsóval vagy szeszes üveggel is feltalálja magát. Jó a közelharcban, jól bánik a tőrrel, késsel, íjjal, bírja az italt, s ha figyelmetlen vagy, kellemetlen mód lába kél a dolgaidnak. Különös módon vonzódik a többi Kúrialakó sajátságos módon nevezéséhez, így bárki akivel összefut, bezsebelhet egy becenevet tőle.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.