Nesta Torrine
["Rowon Kapitánya"]
Nem: Férfi 
Faj: Ember
Azonosító: #190

Kinézet:

Nesta 38 esztendős, erős testalkatú, daliás termetű fickó. Hosszú, fekete haját olykor varkocsba kötve, máskor szabadon hagyva hordja. Szemei barna színűek, arcának jobb felén hosszú heg húzódik. Orra kissé horgas, bőre enyhén kreolos, mindkettő anyja hagyatéka. Bal lábára sántít egy picit, sosem a gyorsaság volt a legveszedelmesebb tulajdonsága. Megjelenés: -Hétköznapi viselete: bőr gyalogló csizma; sötét nemesi ing, fekete kabát, míves bőröv, néha vörös selyempalást, fekete nadrág, vörös fejkendő, ezüst karpánt, ezüst fülbevalók, ezüst hajpánt és pecsétgyűrű, valamint ezüst nyaklánc, és tőr a bal oldalán (hátul), abbit láncing és dobótőrök (2 elrejtve), és persze a Dartonita szimbólum (Ezüst-Vörös kör, varjúszárnyak) ez vagy a nyakában lóg, vagy az egyik alkarjára feltekerve. -Ha csatára készül: Fejkendő, sötét ruházat, leujjazott szövetkesztyű, Kétkezes csatabárd (Hastin névre hallgat), tőr, tüskés buzogány, 3 dobótőr , Fekete teljes páncélzat és a szimbólum.

Jellem:

Nesta érti a tréfát és szereti is. Meglehetősen nyers, faragatlan, olykor talán túlzottan nagyképű. Szeret "ugratni" másokat, nagyot mondó, de nem hazudozik. Ha bosszúból harcol, akkor könyörtelen (Uwel havában született mellesleg). Bár nem keresi a bajt, az mindig megtalálja, ő pedig nem szalad el előle. A Halál Urát szolgálja, így a vérontástól sem riad vissza. Bár alapvetően közvetlen mindenkivel, ha harcolni kell...akkor harcolni kell...

Előtörténet:

Északon (Ynev egyik városállamában) született, szüleit nem ismerte. Születése után egy szakadár dartonita brigád talált rá egy erdőben, ők vitték magukkal Rowonba, ahol 8 éves koráig egy helyi árvaházban nevelkedett.../itt kitanult néhány alvilági képzettséget, mint amilyen a hamiskártya, a kocsmai verekedés...ezt követően egy frissen alapított kisebb rendházba került, ahol a dartoniták folytatták a képzését, nem tudta, hogy miért lehetett fontos nekik, de gyanította, hogy származásával lehetett összefüggésben. A rendházban megtanult a fegyverekkel bánni /kétkezes csatabárd, tőr és tüskés buzogány/ és kitanulta a teljes vértezetes harcmodort is. Itt pallérozták olyanná az elméjét, amivel megállja a helyét a szakadár dartoniták között. Megtanulta a pyarroni erkölcs egy torzított változatát is, /melyet ő még tovább torzított/...valamint a szakrális mágia bizonyos szféráiba is beavatást nyert /Halál,Lélek szféra és néhány egyedi dartonita varázslat/. 18 évesen érdekelni kezdte, hogy mi juthatott osztályrészül a szüleinek, így miután pappá (értsd : paplovaggá) avatták, és mindent kitanult, úgy döntött, hogy kalandozásra adja a fejét, és így szolgálja a Hallgatag Úr eljövendő birodalmának érdekeit. Ekkor kapta az ottani rendház főnöktől a Torrine, vagyis "Utazó" becenevet. 21 évesen magához vette a fegyverzetét és felkerekedett. Apját ekkor még nem lelte meg, viszont anyjára – aki szolgálóként dolgozott egy közeli kocsmában, és tüdőbaj vitte el – egy év múlva rátalált egy távoli állam temetőjében /anyja Gorviki volt/. Az ifjú Torrine 22 éves korától rendszeresen a kalandozásokból tartotta fenn magát, és minden küldetést elvállalt, ami nem sértette a meggyőződését. 24 évesen a Próféta parancsa értelmében részt vett Rowon városállam felszabadításában, ahol szemtől-szembe került apjával, Mortiss del Firreon Sagirassal...akit isteni szerencsének köszönhetően le is győzött...ekkor adományozta neki a Próféta a „Rowon Kapitánya” címet /ami persze csak tiszteletbeli/, és ekkor vette fel családnevét /a del Firreon Sagirasst/, amit azonban csak ritkán használ. Egy félresikerült térmágiának köszönhetően először egy idegen síkra keveredett, ahol egy Terália nevű királyságban több kalandba is keveredett. Ennek az időszaknak „köszönhető”, hogy mára már eléggé viharvert és megtépázott lett a paplovag. De azért inni, ütni stb. még tud. Nemrég érkezett erre a vidékre egy igen hosszan tartó bolyongás után, szóval úgy érzi, hogy megérdemelt pihenését töltheti, bár szíve mélyén sejti, hogy nem vár még rá nyugalom és idill.

Egyéb információk:

Nesta Torrine del Firreon Sagirass Dartont, a Halál (ynevi) Istenét, a Hallgatag Urat szolgálja minden lehetséges módon. Legyen az fegyver, mágia, vagy bármi. Nem tűr meg gyógyítást a saját testén, és alapvető ellenszenvvel viseltet minden kirurgussal szemben. Saját varázslatai a Halál és a Lélek szféráiból kerülnek ki. Vörös fejkendője mágikus eredetű, ahogyan Hastin nevű csatabárdja is. Előbbi az összes beszélt nyelvet lefordítja viselőjének /noha ő maga nem tud majd szólni ezeken a nyelveken/, utóbbi pedig gyakorlatilag megsemmisíthetetlen, illetve képes sebet ejteni az olyan teremtményeken akiknek csak varázsfegyverrel lehet ártani. Szakrális mágia érzékelhető áldott, koponyás áldozótőrén is.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.