Innon Zul
[A tavernák réme]
Nem: Férfi 
Faj: Törpe
Azonosító: #185

Kinézet:

Talán ha nem bámultad volna annyira, nem markolnád görnyedve a mogyoróidat. Sosem tudhatod mit fog csinálni egy részeg törpe. Igaz ami igaz, fura alak, azt meg kell hagyni. Sose láttam még ekkora szakállat, ami be van fonva, majd a vége az övével van lefogva. Biztos valami törzsi dolog lehet náluk. És láttad a karját? A combom nincs akkora! Na, szedd már össze magad! Nem szeretném hogy visszajöjjön. Te is láttad, az ereket a homlokán? Ilyen arcot csak az anyja szerethet. Na gyere, mert megint jön...

Jellem:

Innon még a törpék között is egy fura jószág. Makacs, mint a legtöbb fajtabéli, viszont jó pénzért tud engedékeny is lenni. Kitartó mint egy csorda ökör és annyit is iszik. Az alkohol sajnos rossz hatással van rá, de még inkább a körülötte levőkre. Sosem volt jó modora, de ha berúg, akkor még az asztalba is beleköt. Görbe orra sok-sok tivornya után nyerte el jelenlegi állapotát. Viszont az ivás nála nem a szórakozást jelenti. A belebörtönzött ördögi lény hangja annál halkabb, minél részegebb. Épp elméje maradékát azzal próbálja menteni, hogy amikor teheti, leissza magát.

Előtörténet:

A Zul klán fejének legfiatalabbika mindig bajos csemete volt. Apja dorgálásai után volt hogy majd egy hétig a tárnák sötét mélyén barangolt dühöngve. Amint elbirta a fejszét, Apja a katonaság gondjára bizta. Majd törpöt faragnak ott belőle. Végül is igaza lett. Sok év elteltével remek felderitőt és tárnavadászt faragtak belőle, de a természete nem adta meg magát. Érdemei ellenére leszerelték, amit meglehetősen a szivére vett. A sértett törpe a felszinre ment, ahol senki nem parancsolgat neki! Önhittségtől telve ment a szabad ég alá, de meg is bánta hamar. Az első börtönben töltött hónapok után, pár rabtársával együtt sikerült megszöknie. Általuk hamar kétes hírű és kinézetű alakok társaságában találta magát és több rablást is túléltek. Viszont az utolsó balhé után egy fura férfi várta őket rejtekhelyükön. Tőle hallottak először a Családról. A férfi neve Cyrrian yd-Dravyor volt, a Család egyik Fia. A megnevezés a magasrangú tagoknak jár. Toborozni jött, mondta, de ez alatt azt kellett érteni, hogy nekünk egymás ellen kellett küzdenünk és aki túlélte, az mehetett vele. Társaim nem adták könnyen az irhájukat, de megtettem, hogy túlélhessek. Könyörtelen évek jöttek, tanárom megtörte a legendás makacsságom és észt vert a fejembe. Válogatott szörnyűségeket tettem, mert kellett. Mire végzett velem, a városban a többiek már csak suttogni merték a nevem. Sokáig tartott mire a szabadulásra csillant fel egy halvány reménysugár. A Székváros egy mágusát raboltuk ki és én felismertem a lehetőséget. Sikerült kapcsolatba lépnem vele és nagy nehezen megegyeztünk. A rablás kivitelezésébe homokszem került, az a kevés pedig, aki túlélte, elmesélte mindenkinek, hogy Innont valami mágia bebörtönözte és nem látták többé. Ezután felejtenem és bujkálnom kellett, miután a saját kezemmel szabadultam meg a mágikus tetoválástól a mellkasomon. Azt egyezségünk alapján, a mágus tényleg bebörtönözte egy mágikus ékkőbe. Zsoldosnak és katonának is beálltam, de sosem lehettem nyugodt. Amitől tartott, az végül utolérte. Cyrrian egyik este megint rátalált, mint oly sok éve akkor. Innon tombolásba kezdett, de mestere kifogott rajta és elfogta. Testét mágiával gyötörte, heteken át de nem tudta megtörni. Ekkor egy tiltott idéző metódussal egy úgynevezett paktumot ajánlott Innonnak. Egy sötét entitást börtönöz a törpe testébe cserébe a majdnem független életéért. Nem volt választása. A lény azóta gyötri testét lelkét, de ő harcos. Jól ért hozzá és a poklot is megjárta. Nem adja föl. Mesterével nem olyan rég találkoztak utoljára és Homálytesvére viszont gyötrelmek helyett most először egy javaslattal fordult felé. Egy romos erődről szólt, ahol a föld alatt az entitás elfeledett szilánkjára bukkant. Innon fejében csendesebbek azóta a hangok, de tudja ez nem lesz tartós.

Egyéb információk:

Különleges képességei: Remekül tájékozódik a föld alatt. Remek szeme van az értéktárgyakhoz. Nagyon nehezen rúg be, de ha sikerül, akkor kő kövön nem marad. Mivel majdnem mindig piázik, harc közben ezért szinte teljesen kiszámíthatatlan. Csatabárdjai mágikusak, ha eldobja őket, visszatérnek a kezébe. A beleplántált entitás ellenállóvá tette az elmére ható mágiákra. Eddig Innon nem kérte a segítségét, de ha rá kerül a sor és a lény is akarja, egyszer el tudja őt teleportálni max 100 méterre. Más képessége ismeretlen. Fegyverei: 2 csatabárd, Tőr, Páncélja: Acél teljesvért

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.