Aren Nysard
[A rum legjobb barátja]
Nem: Férfi 
Faj: Ember
Azonosító: #15

Kinézet:

Jobb napokat látott fehér vászon ing, hosszú bőrkabát, és egy bőrnadrág alkotja ruházatát, kiegészítve egy strapabíró fekete csizmával. Mindig kócos haj, állandó borosta, megnyerő mosoly, átható rumillat - ez társul a kalózhoz. Nyakában medalionok függnek, ujjait gyűrűk sokasága díszíti. Testalkata szikár, termete magas, s viszonylag izmos. fegyverként egy eldugott tőrt, és egy övébe tűzött hosszúkardot hord magánál.

Jellem:

Kalóz. Önfejű, nagyszájú, rumimádó, szoknyapecér, ravasz, ironikus szatíra és született vezér - legalábbis szeretné azt hinni magáról. Egészen addig békés, amíg nem rumról, libbenő szoknyáról, vagy esetleg a hajójáról, Lady Ilagros-ról esik szó. Általában vagy a társaság kellős közepén, vagy egy sötét sarokban iszogatva találod meg a legénysége társaságában, mikor melyikhez szottyan kedve.

Előtörténet:

Úgy esett e rémeset, hogy a Kapitány és legénysége, a Tökkelütött Fiúk ismét egy görbe estén voltak túl - folyt a rum, bor, sör, cirádásan cirógató női szavak, ölek, keblek - ám ez az este más volt, mint a többi. Aljas hátbatámadás történt valami átkozottul aljas ellenlábas által, s miután a Kapitány és a fiúk bevedelték a jól megérdemelt nedűt, bizony hosszú, delejes álomba szenderültek, hogy aztán külön-külön ébredjenek. A kapitány Lady Ilagros és a Tökkelütött Fiúk nélkül Anwarion kikötőjében, a Fiúk pedig Aren és Lady Ilagros nélkül. A kalóz még megpróbált egy ideig kóvályogva a legénysége után eredni, de sem azoknak, sem hajójának nyomát nem lelte, s a felhangzó "Mocskos kalóz! Ti szabotáljátok a rendes kereskedőket!" szaporább léptekre intette. Néhány szófoszlányból valami erődöt vélt kivenni, s egy gyorsan szerzett térkép segítségével épp oda tart - épp csak annyi rummal, amennyi elég lesz az útig...

Egyéb információk:

AZÓTA TÖRTÉNT: Kiderült, hogy a hajóját ellopták, és bűnbaknak használták egy rakomány áfium csempészéséhez, körözvényével teleszórva a városi épületek falait. Szerzett ellenségeket és barátokat egyaránt. Megjárta a Kaszárnya bűzös celláit, megmenekült a bitótól némi segítséggel. Megannyi nyomozás, kaland, emberölés és bujkálás után sikeresen tisztázta magát, így körözvényei lekerültek, hajóját pedig visszakapta. Mivel fedélzetmestere meghalt, a legénysége többi tagja pedig szétszéledt, elmenekült vagy szintén meghalt, így most újat toboroz.| FONTOS: Egy mágikus víznek köszönhetően mágiarezisztens lett, nem hat rá semmiféle mágia, cserébe viszont mindenféle mellékhatások gyötrik. || 2022.06.03: Niumétól kapott húsz szem préselt tablettát, ami segít féken tartani az előtörő rohamait.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.