Hardahr
Nem: Férfi
Faj: Torpe
Azonosító: #238

Kinézet:

135-140 cm magas, zomok testu, enyhen voroses de foleg barna hosszu szakall es szint ugy nem rovidebb de hasonlo szinu haj boritja feje bubjat. Ruhazata foleg fold termeszetes szineit hordozza, habar ez a viselt lancingjere a legkevesbe sem igaz.

Jellem:

Alapvetoen hisz abban, hogy rend a lelke mindennek, az igazsagtalansagot nehezen birja elviselni. Szereti a kenyelmet, lehetosegek szerint inkabb pihen meg egy fogadoban mint sem, hogy a szabad eg alatt aludjon, persze utobbi is mukodhet ha van eleg bor. Teriszonyban szenved, furcsa mod ez ha sotetben van az ejjel latassa mellett nem zavarja...ki erti ezt. Szeret italozni, szeret mokazni. Az orkok ellen magas ellenszenvet erez, ezt a gyermekkori rem meseknek tudja be (es mert undorito,kulturalatlan, budos nepseg).

Előtörténet:

Hardahr a Morrom banyakban nott fel, itt tanulta ki az epiteszet minden titkat (vagy legalabbis amit megosztottak vele). Idovel meglatta a lehetoseget, hogy az epuleteket nem kivulrol, hanem bentrol kifele kell megtervezni, kezdve a butorokkal, igy vegulis onmaga szerint egy 'belsu-kulso epitesz' lett. Immaron 65 eves felnott, de fiatalon szerzett buzgosaga nem valtozott, O bizony a kiralyi csaladnak fog dolgozni es uj varakat, hazakat, kastelyokat, akarmit tervezni, szigoruan bentrol kifele haladva. Egy beszelgetesbol kihallotta meg 28 eves koraban, hogy a kiralyi csalad nagy erteku elveszett ereklyejet aki megtalalja es visszajuttatja, biztosan komoly dijban reszesulhet, nos elete masodik celja lett ezt megtalalni, hogy igy teljesithesse az elsot. Igy alakult, hogy jelentkezett a Hordarg hadur vezette torpe seregbe ahol kitanulta a torpe harci modokat. Inni is itt tanult meg, azota is szerettel uzi eme szorakozast. Jelenleg jarja a vilagot, nyomokat keresve a kiralyi ereklye utan, addig is elvezve az elet adta oromoket.

Egyéb információk:

Fegyver - Csatabard Masodlagos fegyver - fejsze Pancelzat - Lancing Alapveto uti ellatmany (elemozsia,bor,tuzszerszam,bor,dohany,utikoppeny,halozsak) Kepessegek: Mint minden torp 20 meterig szurkearnyalatos ejszakai latassal rendelkezik, illetve kozepesen ellenall mergeknek (koztuk alkohol, nagyon sokat tud es iszik is) Kepzettsegek: Fegyverhasznalat, Eszleles, Szakma - epitesz, Szakma - Belso epitesz, Ismeret (barlangok), Ismeret (foldrajz), Kultura (Kocsma), Kultura (torp), Kultura (altalanos), Ismeret (varosok es kocsmak), Tortenelem (Epiteszet), Megfelemlites (egy uvolto,tankszeru,rohamozo torp eleg hatasos szokott lenni) Nyelvismeret : torp (anyanyelvi), altalanos (anyanyelvi), ork (pontosan a kovetkezo mondat ismerete: "Ronda vagy mint a gorgon toke!").