Edgar
(Holdfénytolvaj)
Nem: Férfi
Faj: Ember/Mutáns
Azonosító: #228

Kinézet:

Edgar a húszas évei végén járó jó kötésű napcserzette bőrű férfi. Arcát vállig érő erős szálú haj és szakáll keretezi. Hat láb két hüvelyk magas termetes ember. Kényelmes utazó csizmát és szarvasbőr nadrágot hord. Felsőtestén bő szabású ing, mit mellény fog le. Hidegebb időben derékig érő több zsebes kabátot visel, mit egy farkasprém köpennyel egészít ki. Hátára szíjazva két másfélkezes penge foglal helyet. Egyik ahogy a mondás tartja: A rémek ellen. Ezüst. A másik az emberek ellen,nyers vassal ötvözött acél. Utóbbi is valójában rémek ellen, mert vannak lények miket csak a nyers vas sebez. Övén és kebátján hevederként keresztülvetve sok tégelyes szíj miben apró féldekás fiolák sorakoznak benne rejtve mint "töltényhüvelyeket" az elixírjeit.

Jellem:

Magának való nyers természetű férfiú. Sokan mondanák pokrócnak a viselkedése miatt, valójában csak nem szeret közel engedni magához másokat. Egyenes, becsületes, de ezt nem köti senkinek az orrára. Hajlamos a cinizmusra, a kritikus magatartásra, de főleg azokkal szemben kik nagyravágyók, vagy nagyképűek.

Előtörténet:

Edgar egy ősi romos kastélyban nevelkedett. Szülei pár vasért adták el egy vajáknak. Így elvitték a romokhoz hogy kiképezzék a fiatal fiút, ki itt az Edgar, majd később a Holdfénytolvaj nevet kapta. Alkímista szerekkel és rettentő fizikai kísérletekkel érték el, hogy mutálódjon a fiú míg maga is vajákká vált azaz szörnyvadásszá. Kardforgató mesterek okították a harcra, a füvek ismeretére és hogy el tudja készíteni a vaják elixíreket mik rövid időre felerősítik a harci képességeit, az érzékeit, vagy akár az ellenállását. Vajákként járja az utakat, városokat, kísértetjárta helyeket és pénzért cserébe vadássza a szörnyeket ezzel mentesítve az adott környék lakóit a bestiáktól.

Egyéb információk:

Edgar vajákként minimális mágikus képzést is kapott, mi meg sem közelíti a valódi varázshasználók erejét. Ezek csupán varázsjelek.Aard jele és Igni jele. Előbbi egy energiahullám mi erőteljes lökést eredményez maga előtt 10 méter távolságban és több felnőtt embert is képes lelökni a lábáról. Igni jele pedig egy tűzrobbanást eredményez, mi a halandókat csupán megperzseli, vagy a gyúlékony anyagokat meggyújtja ellenben a természetfeletti lényeknek mint az élőholtak, vagy vérfarkasok pokoli kínokat okoznak. Az elixírei sokrétűek, van amitől lát a sötétben, van ami a szaglását erősíti, van ami az erejét, vagy az állóképességét növeli meg etc... ezek használata az elfogyasztást követő órával múlnak majd kimerülést okoznak a használónak. Kivétel ez alól a gyógyitalok ami sebekre, vagy mérgezésre használ. Utolsó képessége amit a ragadványnevét hozta a Holdfénytolvajt. Sok éjszakai teremtményt azonosítanak azzal, hogy a holdból nyeri az erejét. Ez leginkább a vérfarkasokra és a különféle likantrópokra igaz, de van még pár éji szörnyszülött akire hasonló hatást gyakorol. Edgar képes megszakítani a szörnyszülött és a hold között a kapcsolatot egy rövid időre (percek) ami alatt például egy vérfarkas kénytelen ismét halandó formát ölteni. Ennyi idő azonban bőven elég szokott lenni a vajáknak arra, hogy elbánjon a bestiával.