Valerius Maior
(A Fehér Holló)
Nem: Férfi
Faj: ember
Azonosító: #225

Kinézet:

Középmagas, impozáns izomzattal megáldott 30-as évei közepét taposó férfi. Hosszú barna haj, több napos durva borosta, acélszürke szempár jellemzi. Testét megannyi csatában szerzett sérülés hegei hálózzák be. Jobbára feketére edzett páncélban látható, hátára szíjazva másfélkezes kardot visel.

Jellem:

Lobbanékony, hirtelen haragú fickó. Magányos farkas, aki szeret a saját feje után menni. Nehéz elnyerni a szimpátiáját, más fajok tagjaival szemben bizalmatlan. Mivel élete során többször adott parancsot, mintsem teljesítette azt, így nehezen tűri, ha basáskodnak felette.

Előtörténet:

Polgári családból származik. Tipikus "középső gyerek", akit eléggé elhanyagoltak ahhoz, hogy utcai verekedésekkel, bolti lopásokkal, egyéb stiklikkel hívja fel magára a figyelmet. Mivel ezen tetteivel semmit nem ért el, beállt a hadseregbe. Hamar felküzdötte magát a kapitányi posztig, de később erőszakos és korrupt viselkedése miatt hadbíróság elé állították, de az ítélethozatal előtti éjszakán megszökött a fogdából. Megpróbált normális életet élni, de két félresikerült házasság után búcsút intett a kispolgári életnek, és ismét kardot ragadott. A haramiákból, tolvajokból, dezertőrökből, és mindenféle mocskos alakból álló zsoldos csapat - Fehér Hollók - a keblükre ölelték. Itt mindenféle kétes üzelmekbe keveredett. Évekkel később rettegve beszéltek a Fehér Hollók fekete páncélos vezetőjéről. Sajnos ez a tündérmese sem végződött boldogan, mert a Hollókat törvényen kívülinek titulálták, tagjainak többségét levadászták, vezetőjük pedig ismeretlen helyre távozott. Senki nem is sejtette, hogy ez a hely az Anwar Birodalom lesz.

Egyéb információk:

Egyszerű ember, nincsenek különleges képességei. Fegyvere egy másfélkezes kard, amit "Sohamár"-nak nevez, mindig borotvaélesre feni, és remekül forgatja. Amúgy semmi különös nincs benne, ha részegen elveszítené, akkor szerezne egy másikat és kész... Csizmaszárába szeret tőrt rejteni, valamint mindig tart magánál egy fojtóhurkot.