Brondolf Y'Teghy
(Vén Róka)
Nem: Férfi
Faj: Ember
Azonosító: #224

Kinézet:

vörös. Vörös. Pontosabban a Vörös. Ez az ő színe. A Vörös. Vö-rös. Netán piros. Píres. Mégis piros, vörösbe áthajló. Ezen színek elegyei, árnyalatai, átfedései, halmazai adják öltözékének színe javát. Ide tartozik kesztyűje, ruhája felső része, öve, s csizmája. Viszont alsó ruházata, tehát nadrágja és felsője törtfehér. A haja? Ugyancsak vörös mióta az eszét tudja. Egyedül fáradt szemei öltenek mogyoróbarnás palástot íriszükre. Arca jellegzetes, markáns, krumpliformára gyalult orra vörös, jelezve, hogy bizony már nem egyszer beverték a képét. Kis redőket vet arcán az idő, de még így is letagadhat 10 évet, ha akar. De nem akar. Büszke arra, hogy az ötvenet tapossa, mégis kibillent az egyensúlyából még egy krisztuskorban lévőt is.

Jellem:

Kalandhajhász. Mit nem ad egy jó történetért! Egy jó verekedésért! Egy történetért amiben ő verekedik és amiről róla beszélnek! Szeret a középpontban lenni, dominálni a helyzetet. Ez nem jelent mindig egyet a pörgéssel, vagy a kezdeményezés szándékával. Egy biztos: kimondja amit gondol, és ahogy gondolja, még akkor is, ha nem úri nyelvezetet használ s a fogadónak egy cseppet sincs ínyére amit megeszik.

Előtörténet:

„A szabadság nem az, ha azt tehetsz meg amit akarsz, hanem ha nem kell megtenned, amit nem akarsz”. Kiskora óta ehhez tartja magát, így mindig is kilógott a sorból. Lopott, csalt, hazudott, átvert, megtévesztett nem egy embert, csak dolgoznia ne kelljen! Mégis, volt, akikkel szövetségre lépett. Vagy egy közös üzlet, vagy egy közös kaland révén. Szövetségekből ismeretségek, ismeretségekből barátságok, barátságokból testvériesség lett. Kevés közelállója maradt, azonban aki az maradt, afelé megtartja becsületét.

Egyéb információk:

Idős, de nem vén. Pedig szokták őt vén rókának csúfolni, lehet mindinkább hajszíne semmint lassúsága miatt. Minthogy utóbbival nem rendelkezik. Jó formában van ahhoz képest, mennyi a kora. Világot látott, tapasztalt ember. Zárfeltörés? Hallgatózás? Lopakodás? Zsebestudományok? Levélfeltörés anélkül, hogy a gazdája észre venné? Még a vadászathoz is konyít! Mostanában inkább így keresi kenyerét. Így kerüli a feltűnést, bár ezen a környéken még nem ismerik a nevét. Meg hát na. Jobban is fizet. Főleg ha orvvad kerül a zsákba. Ami a harci tudományokat illeti: jó lövő volt mindig, van is íja. Vívni is megvív, ha úgy alakul, de jobban simul kezébe egy könnyebb csatacsép vagy egy jól kiköszörült fokos.