"A" Chef
(A Konyha ura)
Nem: Férfi
Faj: Állítólag Ember...
Azonosító: #223

Kinézet:

Egy fehér szakács kabátot, fekete nadrágot és kötényt viselő, jól megtermett férfi ember. Korát csak saccolni lehet, valahol a 40-es éveiben járhat. Haja és bajsza vörös, szemei barnák. Magassága 180 cm körüli. Elmaradhatatlan kellék még a szakács sapka és a késöv.

Jellem:

Teljességgel kiszámíthatatlan figura! Van hogy mosolyog, de ha valaki felbőszíti ne kerüljön a szeme elé. A Konyha a mindene, és ezt nem is rejti véka alá a betolakodókkal szemben! Jajj annak ki engedélye nélkül lépi át birodalma határát. Nála még a Király is csak sipkában léphet uradalma határain belülre!

Előtörténet:

Egészen kicsi korában került a sparhelt közelébe, és már akkor is kivételes elszántságot mutatott a konyhaművészet iránt. Fel is gyújtotta a kicsiny házukat ahol szüleivel élt, de kását amit főzött kimentette! Mikor kicsit felcseperedett elszegődött a környékbeli fogadóba hogy ott tanulja meg a főzés csinnyát-binnyát de ez sem volt neki elég. Vándorszakács lett és rótta az utakat és falta a tudást amit más országok tudtak neki mutatni gasztronómia terén. Később egy szerencsés véletlen folytán a palotába vetette a sors ahol kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Persze ezt nem vették jó néven az ottaniak így mindent elkövettek, hogy rontsanak renoméján. Sajnos az ármány célba ért... De nem hagyta magát. Korábban volt szerencséje a boszorkány konyhához is így szörnyű bosszút állt rosszakaróin. Azóta is brekegnek szerencsétlenek... Az incidens után újra útra kélt és eljutott ide Anwarionba. Ahol a Kúria biztonságában rendezi be új saját birodalmát.

Egyéb információk:

Tanulmányai során elsajátított némi alkímia tudást és boszorkány konyhát amit nem rest alkalmazni, mint bosszúállás tényében mint segítség gyanánt. Késsel, Klopfolóval és Serpenyővel kiválóan, bánik de ha nem lenne elég kiállása és a szakma védelmében való elkötelezettsége őrület lángját gyújtja a szívében. Ugyan nem egy elveszett fickó de két Goblin segédje mindig ugrásra készen várja Parancsait.