Badu'a
Nem: Férfi
Faj: ember
Azonosító: #218

Kinézet:

30 év körüli, az átlagosnál valamivel alacsonyabb, izmos testalkatú férfi (kb. 170 cm, 75 kg). A kívülálló szemében öltözködése alapján nomádnak tűnhet, arcára inkább a barbárok éles, erőteljes vonásai jellemzőek. Szemei általában világoskékek, kékes-szürkék. Haja hollófekete, nem túl rendezett és gyakran tollakkal, gyöngyökkel, ékszerekkel díszített. Ritkán beszél, ilyenkor hangja vagy halk, kellemes, vagy pedig kutyavakkantásokra emlékeztető. Varázslás közben kántálása ritmusos. Öltözéke „primitív” népek törzsi hagyományait tükrözi. Egyszerű, praktikus, állati és növényi eredetű ruhadarabokból áll. Egyszerű kinézetű és készítésű ékszereket viszel díszként; függők, amulettek, szíjjak, karpántok, gyűrűk formájában. Testén, számtalan helyen, az arcán lévő tetováláshoz hasonló rajzolatokat visel, ezeken felül is gyakran ken bőrére különféle festékeket, olykor vért. Páncélt nem visel. Ruházata védi valamelyest, vagy pedig a mágikus rajzolatok segítik. Fegyvere egy szépen megmunkált, kelta díszítésű rövidkard, amelyet övére akasztva hord.

Jellem:

Jelleme semleges, ehhez olykor kaotikusság is társul. Alapvetően kedveli a természetet, az állatokat és egészséges kíváncsisággal a túlvilág felé is. Fürkészi a csillagokat és a jövendőt is. Egészséges, egyensúlyi állapotra, kapcsolatra törekszik a természettel, az univerzummal. A társadalmi konvenciók, az emberi kapcsolatok kevésbé érdeklik. Kívülről sokszor tűnhet eszelősnek, vagy csodabogárnak furcsa szokásai és megnyilvánulásai miatt, melyek – még ha félelmetesek is – sosem tettlegesek és alapvetően nem ártó szándékúak.

Előtörténet:

Badu'a törzsének egyik utolsó élő leszármazottja. A törzs szállásterülete egy rég elfeledett, mágikus romokkal és dolomitokkal „teleszórt” területen volt, ahol a legenda szerint az emberek és a szellemek békében megfértek egymás mellett. Egy napon azonban egy rivális törzs nagyhatalmú sámánjai összefogtak, hogy elűzzék és kiirtsák Badu'a népét. Tervük kis híján sikerült is, ám végül Badu'a és társai szörnyű dolgot tettek, hogy megóvják területüket és őseik szellemét. A szellemeket az élők ellen fordították, azok pedig válogatás nélkül hoztak rontást Badu'a népére épp úgy, mint a rivális törzs tagjaira. A háborút igen kevesen vészelték át – ép ésszel pedig még kevesebben – és akik életben maradtak azok is az egykori szent hely elhagyására kényszerültek. Badu'a is vándorlásba kezdett, és így keveredett erre a vidékre.

Egyéb információk:

Badu'a népének egyik „varázslója”. Természetpap, sámán, druida. Képességei alapján leginkább ezen kasztokba lenne sorolható. Legtöbb varázslata természet alapú, a növények, állatok befolyásolására és bőreváltásra, az időjárás befolyásolására használható. Gyakran „kölcsönöz” különféle állatoktól képességeket utazásaihoz, nyomozásaihoz, harchoz. Képes a túlvilágra, a szellemek síkjára is tekinteni, tőlük tanácsot kérni, velük eldiskurálni. Tetoválásai, és ékszerei közül némelyek mágikus tulajdonságokkal bírnak. Ezek nagy része védelmet biztosít számára különféle hatások ellen, legyen az fizikai vagy mentális. Fegyvere kelta díszítésű rövidkard, strapabíróbb, mint egy átlagos acélpenge, de különösebb mágikus hatása nincs. Néhány rituáléhoz is szüksége van rá, harchoz csak végső esetben használja. Zenélni egy dobbal szokott, ha úgy látja szükségét. Több fiolában folyadékokat, szelencékben porokat, táskácskákban gyógynövény-morzsalékot, vagy állati eredetű dolgokat, kincseket (értsd: kacatokat) tart (mint amilyen pl. a nyúlbogyó (: ). Fegyvere még egy rövid íj, amivel egészen pontosan lő. Közelharcban egyfajta pusztakezes technikát alkalmaz, mely során segítségül tudja hívni az állati eredetű képességeket.