Yseris
(Macskákkal suttogó vadász)
Nem:
Faj: Félelf
Azonosító: #213

Kinézet:

Átlagos magasságú, karcsú alkatú fiatal (17 éves) lány. Hosszú haját kontyban,vagy fél kontyban viseli fonatokkal és arany hajtűkkel. Csak ritkán bontja ki derekáig érő sötétbarna haját. Öltözetében a sötétkék, a fekete jelenik meg, ékszereiben az arany dominál. Szép arcát. zöld szemeit és hosszú pilláit sokak irigylik. Ajka vékony, mégis íves. Fehér tigrise Dyther mindenhová elkíséri. Oldalán ívesen faragott íjat tart magánál.

Jellem:

Félvérként nehezen találja a helyét a világban. Legjobb barátja a fehér tigrise, akit saját maga mentett ki a mocsárból, mikor még az állat kölyök volt. Szereti a természet közelségét, sokszor jár vadászni. Naív és kalandvágyó jelleme sokszor keverte bajba.

Előtörténet:

Yseris elveszett (11 éves) húgát keresi. A gyász elől menekülő kislány az egyetlen élő családtagja. A leánynak emberi vérű édesanyjuk halála után veszett nyoma. Yseris egy, a falujába érkező új kereskedőtől értesült úgy, hogy a húgát egy piacon látta, és elmondása alapján indult útnak. Dombos vidékek felől vezető útja a fővárosba vezetett, mely megfelelt az idegen által mondottaknak. Yseis félig elf, így az emberek a saját falujában kiközösítették, emiatt nehezen találja a helyét a világban. Gyermekként sokszor járta a faluja közelében lévő erdőt, ahol megtanult íjjal vadászni, méghozzá teljesen egyedül. Édesapját noha nem ismerte, jellemét nagyban örökölte. Az elf férfi csupán néhány évig élt a családdal, második leánya születése után néhány ajándékot (többek között az ívesre faragott íjat) és egy búcsúzó levelet hagyott hátra maga után azzal az üzenettel, hogy már nem akar emberek között élni. Yserisnek csupán néhány homályos emléke van a férfiról, míg húgát csak egyszer tartotta a kezében. Yseris szíve sokszor megesett a sérült állatokon, így otthon ápolt nagyobb és kisebb testű ragadozókat is. Valamennyi élőlényt vissza is engedte a lakhelyére, egy kivétellel. A mocsárba szorult kölyök tigris ugyanis nem volt hajlandó elhagyni őt.

Egyéb információk:

Ívesen faragott ijját elf apjától kapta búcsúajándékként. Az íj sem mágiával sem karddal, de erővel sem törhető el. Nyilait maga faragja, igyekszik spórolni vele. Közelharcban tőre van segítségére, illetve tigrise is védelmezi. A gyógyfüvekböl kötéseket és főzeteket ugyan elő tud állítani, de ezek inkább a kisebb sérülésekre hatnak, például ha tigrise csalánba gázol, vagy ha megvágja az ujját. Íjászatban férfiakat megalázó eredményekre képes, ugyanakkor kardvívásban nem állná meg a helyét.