Wetomaf Ximthar
(Méreg specialista)
Nem: Férfi
Faj: Ember
Azonosító: #198

Kinézet:

Rövidre nyírt, ápolt fehér hajú fiatal, aki a 20-as éveit most kezdi. Érdeklődő, különleges méregzöld a szeme, ami rendszerint a környezetét méri fel. Orra egyenes, míg ajkai csókra hívogató. 160 centiméter magas, ám ennek ellenére kellemes vékony kinézetű fiatal. Kisugárzás szempontjából olyan, mint egy gyorsan közeledő jégeső. Ápolt bőre hófehér, amit sosem ért a napfény. Nyakán egy fiola tetoválás látható, ami jó részletesen van kidolgozva. Öltözködés tekintetében szereti a díszes öltözéket, ami a rangjához illik. Leginkább a kék, ezüst és fekete színű összeállítás kedveli.

Jellem:

Rendszerint először mindenkivel távolságtartó, hogy aztán a számára szimpatikus személyeket közelebb engedje. A barátait teljesen megbecsüli, védelmezi őket, ha úgy adódik a helyzet. Az ízlése különleges, ha piáról van szó. Képtelen alkoholt fogyasztani, inkább gyümölcsből facsart italokat részesíti előnyben. Nem az a lusta típus, aki képes napokat henyéléssel tölteni. Rendszerető és tisztaságmániás, mert a rendetlenséget képtelen eltűrni maga körül. Ha káosz és kosz van körülötte, akkor szomorkás, morcos hangulatú. Viszonylag nyugodt jellemű, eddig még senki sem látta őt mérgesnek, vagy dühösnek.

Előtörténet:

Egy Zhiwsa nevetű világban látta meg először a napvilágot, 21 évvel ezelőtt. Nagyon várták a nemesi szülei hogy megszülessen valami jó mágikus képességgel. Wetomaf teste, azonban ismeretlen okok miatt anti-mágia szövetével került kapcsolatba. Képtelen volt varázsolni! Ezért 7 éves korában kitették az utcára, egyszerűen megváltak tőle, mert nem ő lett a csodagyerek. Megismerte rögtön a szegénységet, a nélkülözést és az ételért való könyörgést. 2 év megpróbáltatás után egy mérgekkel foglalkozó alkimista a védelmébe fogadta, s elkezdte felnevelni a sajátjaként. Alaposan megismerte a különböző mérgeket a saját világában, ám 18 éves korára senki sem tudott neki újdonságot mondani a témában. Eljött az idő, hogy végre világot lásson, ám ahogy kitette a lábát az otthonából, úgy a legrangosabb katonai család állt elő egy ajánlattal. Csatlakozzon hozzájuk, s ők pedig segítenek neki az utazás kérdésében. Mohon rábólintott, egyben arra is, hogy 3 év intenzív kiképzést kap. Megtanulta a pusztakezes harcot, valamint a kardvívás tudományát. Mindkettőt elit szinten sajátította el. Mikor befejezte a kiképzését, akkor meséltek neki Anwarionról, mint egy különleges helyről. Parancsba kapta tehát, hogy fedezze fel, s találjon olyan mérget vagy mérgeket, amit Zhiwsán nem ismernek, s amit hadi célokra fel lehet használni. Wetomaf mellé rendeltek egy társat, aki viszont egyáltalán nem akart utazni vele. Később Anwarionba utazás során kaptak össze úgy, hogy Wetomaf kénytelen volt megölnie. Így érkezett meg hát ebbe a világba, teljesen egyedül, méreg specialista felfedezőként.

Egyéb információk:

Egy fehér színű selyemkesztyű, amit verekedés előtt szokott felhúzni a kezére. Passzív képessége: Mivel képtelen varázsolni az anti-mágiaval barátságban levő testével, így körülötte 3 méter távolságban senki sem képes varázsolni.