Ieannan Taza'ri
(Az Ieannan-ház kígyója)
Nem:
Faj: Ember
Azonosító: #196

Kinézet:

Átlagos magasságú fiatal nő, aki a húszas évei második felét tapossa, annak is inkább a végét. Alkata vékony, emiatt könnyű elsiklani afelett, hogy bár nincsenek dagadó izmai, némileg edzett ifjú hölgy. Bőre világos, bőven az egészséges tartományon belül, sötét tetoválása azonban még így is erős kontrasztot alkot vele. Az egy különös kígyót ábrázol, aminek a feje már inkább kicsit gyíkszerű, ám lábai nincsenek, gerince mentén pedig tüskés, hegyes taréjsor húzódik. A minta végig tekergőzik a nő bal combján, fel az oldalán, a melle alatt hátára kanyarodik, majd a nyaka is válla közötti részen visszasiklik előre a fejrészével. Hogy az ábra ne legyen olyan zord, itt-ott leveles, virágzó ágak szépítik, azonban a részletekben gazdag, tónusozott rajt semmilyen színt nem használ a feketén és a szürkén kívül. Arca se nem csodaszép, se nem bűn ronda, az álla kicsit hegyes, ajkai keskenyek, orra fitos, kecses ívű szemöldöke alatt azúrkék íriszek bújnak meg. Vonásait hosszú, majdnem lapockáig érő rőt tincsek keretezik, színük akár a róka bundája. Arcát azonban többnyire egy szépen faragott, díszes, fehérre festett, itt-ott aranyozott álarc takarja, legalábbis a felső részét, haját pedig általában feltűzi. Öltözékében a fehér, vörös és arany színek dominálnak, itt-ott megbújik benne a fekete is. A ruha szolidan díszített, szabadon hagyja viselője vállait, de nem kihívó, a ruhaujj pedig bővebb szabású, de nem annyira, hogy az már kényelmetlen legyen. Derék tájon egy széllesebb szövet öv, felette változatos anyagokból keskenyebb öveket visel. A szoknya rész több helyen hosszan felhasítva a szabadabb mozgásért, ám mivel több rétegű, azt inkább akkor látni, ha szélesebb, lendületesebb mozdulatokat tesz lábával. Végezetül lábbelije egy kényelmes csizma. Fegyvert nem látni nála - csupán egy fehér alapon vörös szirmokkal dekorált legyező fordul meg a kezében, de néhány apró, tőrnek sem mondható fém penge el van rejtve az öltözéke különböző zugaiban.

Jellem:

Hol barátságos, kedves, segítőkész, máskor mások tűréshatárát próbálgatja egy-egy elmés vagy annak hitt megjegyzéssel. Mikor milyen arcot mutat a világnak. Az viszont örök, hogy figyel a környezetére, nyitott szemmel és füllel jár, igaz, természete alapból is érdeklődőnek mondható.

Előtörténet:

Saiwa szigetén látta meg a napvilágot egy kisebb kereskedő család hatodik gyermekeként, egy fiú és négy leány után. Az utolsó csöppség már nehezen fért bele a költségvetésbe, azonban már egészen fiatalon felfigyelt különös adottságaira egy mester. Így hamar el is került családjától, hogy az Iaennan-ház berkein belül ismerkedjen meg a misztikus művészeteknek. A mester természetesen nem az örökösét akart kinevelni a lányból, arra ott volt saját fia és lánya, egy tehetséges, és hűséges szolgáló. Élete tehát java részt jól telt, a kellemetlenségekért pedig bőséges kárpótlás volt a kényelem, jólét, tudás, és az Iaennan gyerekek testvéri szeretete, ami a befogadott leányhoz fűzte őket. Ahogy cseperedett végül a mester, a ház fejének intézője lett. A világ az ügyes, szorgalmas, bájos segédet látták benne, arról azonban fogalmuk sem volt, hogy a házra leselkedő halandó vagy természetfeletti veszélyeket kellett elsősorban elintéznie, de legalábbis tudomást szerezni róluk és szemmel tartani. A betegségektől azonban még ő sem tudta megóvni a mestert, így idejekorán távozott, minden munkát édes gyermekeire hagyva. A megannyi feladat kezdett távolságot verni édes és fogadott testvérek közé verni, azonban, hogy Taza'ri sose kételkedjen bennük, a fivér hivatalosan is a család részéve fogadta a lányt. Ennek hála még inkább a család javát akarja szolgálni, még ha ez olykor az otthontól távolra is vezeti. Emiatt jött az anwar földekre is.

Egyéb információk:

Taza'rit egyfajta orgyilkosnak képezték ki, aki elsősorban a mágiájára hagyatkozok, nem a fegyveres harcra. Némi fizikai erőnléti edzést is kapott, illetve hogy hogyan használja a pici pengéket (egy egy elleni nyílt harcban aligha menne bármire is vele). Varázslatai különböző mérgek és kártékony szerek hatásait képes megidézni és az áldozatba juttatni akár egy érintéssel, egy füstfelhő formájában, vagy megbűvölt étellel, acéllal. A rajta lévő tetoválás hónapok hosszú munkájának és fájdalmának eredménye, ám ennek köszönhetően felerősíti képességeit oly módon, hogy könnyebben, egyszerűbben használja varázslatait (de ugyanúgy elfárad benne). A mérgek, és egyéb szerek nem, vagy sokkal kevésbé hatnak rá, az erejüktől függően. Hogy ez a használt mágia egy mellékhatása, vagy szintén a rajta lévő rajznak róható fel, kérdéses, ellenben valószínűleg éppen emiatt véletlenszerű időpontban jelentkező változó erősségű rosszullétek keserítik napjait.