Cordelia Merryweather
(Az illúzió királynő)
Nem:
Faj:
Azonosító: #139

Kinézet:

Kifinomult nemesi családban született valamikor a századfordulón. Arca kortalan, alig tűnik 20 évesnek. Bőre halovány, arca pirospozsgás szemei pedig halovány barnák. Bájos arcának hosszú szőke haja ad kellemes keretet, amit szeret két copfba saját hajfonatával körbe öleltetve összefogni. Alkata átlagos, nem sovány nem is telt, de ahol kell ott megáldotta őt az élet domborulatokkal. Nyakában egy ezüstös nyakéket visel mindig s a füleiben is hosszú fülbevalók lógnak. Öltözete piszkosfehér, néhol ezüstösen csillan meg a szövet, hiszen maga az eleganciát sugalló hosszú ruha ezüstszálakkal van átszőve. Lábát évszakhoz illő saruba, csizmába bújtatja.

Jellem:

Jelleme akár az évszakok, úgy váltakozhat a jó s rossz kedve. Talán még az időjárás is kiszámíthatóbb nála, de ennek nyomait sosem látni. Határozottság, kőkemény szilárd akarat és elvek követése jellemzik külső szemek által. Szinte mindig van hátsó szándéka, ritka számba megy, ha nem azok vezérlik. A hazugságot sem veti meg.

Előtörténet:

Merryweather. Mára kevesen merik ezt a nevet felemlegetni s annál több bátorságra utal, ha valaki ezen a néven mutatkozik be. Különös múlt kíséri a családot. A leszármazottak azon kevese kik még élnek, vérükben hordozzák a képességet, az igazi mágiát, ami megbolondítja még az igaz hívőt is. A hazugságokat, az ámítást és a csalást. Különös titkokat. Harmadik leánynak jött a rideg és undok világra. Ártatlan és tudatlan volt még akkor. S ha a csillag tudta volna az égen milyen sors, milyen család kívánja őt magáénak hát ellenkezett volna, de nem tehetett semmit. Ő csak megszületett. Két nővére kegyetlen játékokat űzött vele, míg nem eljött a dackorszaka s merőben fordult ellen a két idősebb testvérnek. Kegyetlenségben nem volt hiány, volt kitől tanulnia s volt kiknek visszafizetnie. Milyen kár…. minden fájdalom, lelkileg s testileg is csak képzelődések, belső félelmek kevergetése egy elképzelt békés jövő rémképpé formálása. Egy csipet be nem teljesült álom vagy a múlt felidézése és egy kép megjelenítése igen csak finom bosszú tud lenni ezt már maga is meg tanulta sok egyéb mellett. Egy nap, egy éjjel, egy álom, egy jóslat, egy örökös … A Merryweatherek titkainak tárháza kifürkészhetetlen, ahogy Dalia fiatalságának is. Nem most, nem ez a század szabadította el őt, nem ezen évtizedekben tapadt vér először kezeihez. Idegeneké, saját testvéreié… Úgy suttogják Papa Legba jött el hozzá s kötött alkut örök életért s fiatalságért a lány lélekének cserébe. S alkujuk mellett csak az ég tudja mit kérhetett… mit hoz a jövő mire hivatott egy lelketlen nő. A nő. Más szóbeszéd szerint a család elátkozott és maga az ördög szállta meg Daliát s neki köszönheti fiatalságát és erejét. Pletykák… Yr etifedd i adael y byd cysgod golau a ni fydd ei pelydrau fod arno. Fear, ofni ef ac enw. Penlinio cyn neu losgi am byth

Egyéb információk:

Dalia egy illuzionista első sorban. Mutatványai, átverései élethűek, kézzel tapinthatóak míg a közelben van vagy míg maga úgy akarja, képes mások tudatába férkőzni, álmaiba.... Művelt nő, több nyelven beszél és ért a hangszerekhez is, főképp a zongorához. Anwar birodalom területén volt egykor a birtokuk.Pontosabban a Kúria annak a helyén áll most, hol saját otthona is volt.