Aurora D'Lange
(Jégkirálynő)
Nem:
Faj: Alakváltó
Azonosító: #13

Kinézet:

Aurora D’Lange. Ez a neve az eléd kerülő teremtésnek – ha könnyedén, dallamosan ejted ki a két szót egymás után, megtaláltad a titok nyitját: elegancia. Azt mondják a szavak hatalommal bírnak, s ez az a szó ami finoman lengi körbe a lányt; akár a selyem puha suhanása bőrén, melyet megcirógat az éjjeli holdfény lágy érintése. Elegancia sugárzik a nevéből, mozdulataiból, s egész lényéből: olyan könnyed, amivel mintha mindig is bírt volna. Ám ez csak a látszat, puszta illúzió amit meghagy az egyszerű szemlélődő számára, hadd higgye: olyan információval bír, ami értékes, amit biztosnak vél tudni. Modora kellemes, léptei puhák, társasága megnyugtató, külleme pedig mindig kifogástalan – ha másról nem is, alabástrom bőréről és a vele kontrasztot alkotó vörös ajkairól egészen biztosan felismered, vagy csak véled – oh, lehet e árnyék a puszta képzelet szüleménye volna csupán?

Jellem:

Mindig kellemes társaság, s kifürkészhetetlen. Okosabb annál, mint amilyennek magát mutatja, s sohasem tudhatod mikor lát át rajtad. Illemtudó, puha, kedves, ám jól forog a nyelve.

Előtörténet:

Nemesi családból származik, melyet a kapzsiság mindenhová elérő kezei törtek szanaszét, szétroppantva ezzel a szeretet oly ősi, oly erős kötelékét, s kénytelen volt a nagyvilágban egyedül boldogulni, menekülvén múltja éles kései elől – ez a történet legalábbis, melyet suttognak és hallani vélnek, s botor az aki megkérdőjelezi ennek igazságtartalmát. Valójában pedig lehet, hogy az igazság leple alatt ennél sokkal nehezebb teher honol… Már bakfis korától kezdve örömöt adó leánynak szánták (a faluban e könnyed név járta útját az ilyen leányokat megnevezvén), s annak megfelelően tanították az illemre, modorra. Hamar kivált, hogy hiába nem csörgedezik nemes, ősi vér ereiben, az elegancia és kellemes modor szinte veleszületett tulajdonság – s ettől kezdve plántálták belé kitalált történetét. Megtanították hazudni, éles sebet ejteni a szavakkal, akárha penge volna minek éléről a társalgópartner vére szökik, s megannyi másra, mondván: az életre nevelik. Ez a gondosan leplezett hazugság azonban hamar megtört, ahogy a falubeli jóakarói betaszították legelső bordélyába, s még csak azon ígéretüket sem tartották be, hogy elárulják a leánynak az igazi nevét, vagy szülei kilétét. Az addig gondosan dédelgetett buborék darabjaira hullott, s szaporán szedve lábait inalt messze a bordély durva, tömjénszagú falai közül – csöbörből vödörbe esvén: az este nem tartogatott más egyebet, csak durva, sebeket ejtő körmét, amit a végzet pecsétjeként a leányon hagyott aznap hajnalkeltekor. Elvesztette emberi alakját, hogy egy másik testben találja magát: egy kecses, nyúlánk testben, négy lábbal, egy farokkal, és egy bátortalan „miau”-val. Fekete bundája akár az éj sötétje a csillagtalan éjszakán, léptei puha neszezések a város durva kövezetén, nyúlánk alakja előtt pedig kinyílt a világ: teljesen más szemmel látta maga alatt a várost, amelyet éjszakánként kecses szökellésekkel szemlélt a magas háztetőkről. Egyik este emberi alakjában felfigyelt rá pár orvvadász, ám a lány életét ravaszul forgatott szavai megmentették a korai haláltól: felfigyeltek tehetségére, s elhatározták, hogy saját hasznukra fordítják azt. Kitanították a gyilkolásra, ölésre, az információszerzés különböző módjaira, ő pedig élt vele: alakjának köszönhetően könnyedén tudott információkat szerezni, és soha senki nem sejtette meg hogyan és honnan szerezte azokat, ám ez az áldozatnak már nem számított, amikor lecsapott rá a sors keze. Megbízói küldték, hogy figyeljen meg egy bizonyos erődöt, melynek megannyi érdekes lakója akad, s derítsen fényt annyi sötét titokra, amennyire csak lehet. ||| AZÓTA TÖRTÉNT: Sienna Boralisse megölésének köszönhetően sikeresen egymásnak uszította az Álmodókat és a Testvériséget, így azok egy háborúban kiirtották egymást, megszabadítva a lányt orgyilkos múltjától. Később rátapadt egy alakváltó parazita démon, melyet sikeresen kiűztek belőle.

Egyéb információk:

Gyakori becenevei: Rora, Rori, Jégkirálynő ||| Fegyverei: Megannyi dobó és szimpla tőr elrejtve ruháiban, valamint pár kés. Vészhelyzetben az övében tárolt porok egyikét használja, melyek arra szolgálnak, hogy a delikvenst elaltassák, heves fejfájást vagy hányingert okozzanak neki, és végszükség esetén egy kicsiny méregfiola is van nála. Az altatóporból tart egy keveset ékköves gyűrűjében is. Ezek nehezen beszerezhetőek vagy utántölthetőek, egyéni kérésre készülnek, s fantázianevekkel vannak ellátva. ||| Állatai: Van egy hátaslova, egy gyönyörű éjfekete kanca, Éjfél névre hallgat ||| Általa megölt JK karakterek: Eryl M'kash