Narell ves Anndor
(A Tékozló Fiú)
Nem: Férfi
Faj:
Azonosító: #12

Kinézet:

Külleme kellemes, hisz mindkét felmenője messze földön híres volt szépségéről (sőt, apja még szeretői képességeiről is, de ez persze nem örökölhető, ám tanulható tudomány). Hosszúkás, kissé keskeny, ám szabályos arca van, sápatag arcbőrrel. Fekete, lapockája alá érő haj keretezi, s mandulavágású, ébenszín szemek ékítik, valamint gyakorta kölykös félmosolyra húzódó ajkak. Hegyes füleit nem takargatja, büszkén vállalja származását. Előszeretettel hord fekete, gazdagon hímzett ruhákat, amik még jobban kiemelik fehérlő bőrét. Mágikus képességei szüleihez mérten csekélyek, de az oldalán pihenő két kardot ifjú kora ellenére virtuózként forgatja. Kedveli a szép, különleges, és nehezen beszerezhető dolgokat. S aki ikertestvérére kezet emel, annak puszta kézzel is feltépi a torkát, ha teheti…

Jellem:

Narell ves Anndorra nagyfokú kettősség jellemző. Egyik pillanatban még lobbanékony, nemtörődöm ifjúként viselkedik, kinek modorán, gesztusain tökéletesen érezhető, hogy oly' jómódban nevelkedett, mely csak keveseknek adatik meg. Sosem vág fel az atyja által összeszedett vagyonnal, mégis úgy szórja a nemesfém-vereteket, mint kinek fogalma sincs a pénz értékéről. Öltözéke mindig a legújabb divatot követi, kínosan feszeng, ha valami piszkossal kerül érintkezésbe, s ha valaki nem rangjának megfelelően bánik vele, nyugodtan felkészülhet, hogy a fiú rajta fogja köszörülni amúgy is beretva éles nyelvét. A következő pillanatban viszont kiderül, hogy a nárcisztikus, önmagán kívül csak testvérét s anyját imádó legény voltaképpen segítőkész. Időnként elvegyül a szegényebb rétegek képviselőivel is, fizeti vacsorájukat, új gúnyát varrat nekik, esetleg egy évre előre fizeti szállásukat a környék legnívósabb fogadóiban, teljes ellátással. Angyali mosollyal az arcán barátkozik, ismerkedik, s csak akkor játszadozik el macskaként egérnek titulált beszélgetőpartnereivel, ha azok becsmérelni találnák.

Előtörténet:

„Le sem tagadhatod, hogy apád fia vagy.” Ezt a mondatot annyiszor vágták a fejéhez, mint talán semmi mást. Volt, mikor hallatán keble dagadozott a büszkeségtől, volt, mikor becsmérlő fintorra rántotta ajkait, s volt olyan is, mikor hamiskás mosolyt csalt arcára. Hiába, ha az ember botrányos múltjáról ismert dalnokból báróvá avanzsált ficsúr fia, kinek nem csak megjelenését, hanem habitusát is örökölte, gyakran válik összehasonlítás áldozatává. Így van ez nem csak az ember-fiakkal, de a fél-elfekkel is. Ilyenkor szerencsés, ha nem csak férfi felmenőjére hasonlít a legény, de édesanyjára is. A sokak által imádott, s még többek által tisztelt Főkirurgus asszony nem csak shadon veszett igricére, de annak sarjaira is jótékony hatást gyakorolt. De azért mégis… „Le sem tagadhatod, hogy apád fia vagy.”

Egyéb információk:

You know who I am.