~ Anwarion Szerepjáték ~

An'h Miran'h
(Az elemek táncosnője)
Nem:
Faj: ember
Azonosító: #234

Üzenet küldése

Kinézet:

Folyton valamiféle szilaj, szelídíthetetlennek tűnő vadság táncol amúgy szép ívű arcán. Szemei állhatatosan merednek rád, s már-már az az érzésed, hogy a két sötétkék szempár a lelkedbe lát. Telt ajkai mintha állandóan dacra húzódnának, ám vonásai nagy ritkán egy mosolyban enyhülnek meg. Hosszú, hideg árnyalatú sötétbarna haja a háta közepéig ér, s bal arcfelén egy kisujjnyi heg ékesíti kreolos árnyalatú bőrét. Egyszerű, kényelmes (többnyire sötétkék, vagy fekete, de nagy ritkán akad más szín is) ruhákat hord télen hosszú csizmával, nyáron és tavasszal saruval. Elmaradhatatlan kiegészítője a nyakában függő smaragdszín köves függő, amit nagyon ritkán vesz csak le.

Jellem:

Céltudatos, egyenes, és nem kertel: néha kissé kérges és pokrócszerű a modora, s nem ő a partnered, ha a tényeket valamiféle selyempapírba kívánod csomagolni. Néha már-már férfiasnak tűnhet a viselkedése, ám igazságérzete mindig éber: nem könnyű hozzá közel kerülni, de ha sikerül, bizton számíthatsz a védelmére.

Előtörténet:

Létezik egy kicsiny falu a Fekete tengeren túl, hol úgy tartják, húsz évente egyszer Különlegesek születnek szerte a világban. Különlegesek, akik a Világmindenségtől isteni erőket kaptak, hogy szolgálják és megvédjék szeretteiket, valamint az emberek lakta birodalmat. Különlegeseknek, vagy Táncosnőknek / Táncosoknak nevezik őket, hiszen megkapták az ősi erőt, a négy elem együttes erejét, hogy segítsenek vele másokon, és fennt tartsák a Világegyetem egyensúlyát. An'h bakfis korában jött rá, hogy egy ilyen erő birtokában van: jobban mondva, a falubeliek sámánja jött rá, amikor egyik este addig nem látott vihar keletkezett, s az ég sisteregve ontotta magából a villámokat, amikből tűz keletkezett, majd heves, zuhogó eső. A sámán álmaiban egy eldugott amulett szerepelt, amivel megfékezheti a Különleges erejét, már csak meg kellett találnia őt, és a medált : próféciákra, álmokra és látomásokra hagyatkozott, hogy megkaphassa mindazt a tudást, amivel segítheti a lányt elindulni az útján, aki az évek alatt szép lassan megtanulta irányítani a kapott erőket a nyaklánc segítségével. A sámán halála után azonban An'h-t egy ideje már furcsa álmok kínozták: a szellők susogtak, a föld morajlott, a víz zubogott, a tűz pedig pattogott, s mind-mind egy nevet suttogott: Anwarion. Megtanult már bízni az ösztöneiben, s a sámántól megtanulta, hogyha maga a Világmindenség ad útmutatást, akkor ideje útra kelni, és maga mögött hagyni az eddig ismert világot. Hajóra, batárra és lóhátra kelt hát, hogy megkeresse az álmában hallott nevet, s a furcsa, daliás épületet, minek képét álmai vetítették szemei elé. Világossá vált a számára: valamiféle küldetést tartogat neki a romos kúria. Tudja, hogy vannak a világon még hasonló sorstársai, azonban sosem találkozott még hozzá hasonlóval sem: titkon reméli, hogy talán itt majd összefuthat eggyel...

Egyéb információk:

Nyakláncának köszönhetően (ebben sűrűsődik össze a négy elem ereje, ez tartja őket egyensúlyban) képes uralni a négy elemet: a tüzet, vizet, földet és levegőt. Azonban ereje korlátozott: egyszerre csak az egyik elemet képes teljes mértékben uralni, ha megpróbál bevenni mellé egy másikat, a varázslat balul sül el: jelenleg épp ezt tanulja. Képes tüzet idézni egy helyiségben, vízzel elárasztani azt, földcsuszamlást okozni, vagy orkán erejű szelet: úgy játszik kénye-kedve szerint a négy elem mindegyikével, mintha ő maga uralná őket. Ha a nyakláncát elveszik vagy ellopják, esetleg nem viseli, s erejét használni kívánja, az zabolázatlanul tör elő belőle a maga nyers vadságában: képes pusztító erejű viharokat, és beláthatatlan természeti katasztrófákat eredményezni.